STIŽU ČESTITKE

Boris Johnson postao otac: 'Majka i dječak su dobro'

29.04.2020 u 11:56

Bionic
Reading

Zaručnica britanskog premijera Borisa Johnsona Carrie Symonds rodila je dječaka, objavio je u srijedu Downing Street. Majka i dječak su dobro, kaže ured britanskog premijera. Beba je rođena u londonskoj bolnici.

Putem svog glasnogovornika, britanski premijer Boris Johnson i njegova zaručnica Carrie Symonds objavili su svijetu rođenje prvog zajedničkog djeteta. Kako je otkriveno, majka i maleni dječak su dobro, a tijekom poroda u londonskoj bolnici navodno je bio prisutan i uzbuđeni otac.

'Premijer i gospođa Symonds željeli bi zahvaliti fantastičnom osoblju bolnice', dodao je glasnogovornik. Sve ovo odvilo se samo nekoliko tjedana nakon što je iz bolnice izašao sam Boris Johnson koji je tamo završio zbog komplikacija koronavirusa. I njegova, u to vrijeme još uvijek trudna zaručnica, zarazila se virusom, no, na sreću, simptomi su bili blagi.

Da 55-godišnji Johnson i njegova 32-godišnja zaručnica očekuju svoje prvo dijete otkrili su u ožujku, a iako je bilo rečeno da beba stiže početkom ljeta, čini se da je beba odlučila stići na svijet nešto ranije.

  • +37
Boris Johnson Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL

Čestitke ponosnim roditeljima pristižu sa svih strana svijeta. Inače, Boris Johnson iza sebe ima brak s Marinom Wheeler, s kojom ima četvero djece. Johnson (55) vratio se na posao u ponedjeljak, mjesec dana nakon što mu je dijagnosticiran covid-19, zbog kojeg je, kako je rekao, došao u životnu opasnost.

Političari su počeli slati čestitke paru. "Divno je doživjeti trenutak nepomućene radosti", napisao je ministar zdravstva Matt Hancock na Twitteru.

Johnson je ranije bio u braku s Marinom Wheeler, i zajedno imaju četvero djece. U rujnu 2018. su objavili da više ne žive zajedno, a službeno su se razveli ranije ove godine.

Johnson je četvrti premijer u povijesti koji je postao otac u mandatu. Posljednji prije njega bio je Tony Blair, koji je 2000. u Downing Streetu doživio rođenje četvrtog djeteta, sina Lea.