u jeku skandala

Boris Johnson novom direktoru komunikacija otpjevao 'I will survive'

07.02.2022 u 20:40

Bionic
Reading

Britanski premijer Boris Johnson poručio je svom novom direktoru komunikacija Gutu Harriju "I will survive", (Preživjet ću) kratko mu otpjevavši hit Glorije Gaynor, u jeku skandala oko zabava za vrijeme lockdowna i odlaska nekoliko njegovih bliskih suradnika

Harri, koji je bio Johnsonov glasnogovornik i šef kabineta tijekom njegovog prvog mandata londonskog gradonačelnika, imenovan je u subotu, nakon što se s Johnsonom sastao u petak.

Kako piše BBC, Harri je rekao da njegov novi šef "nije kompletni klaun već vrlo simpatičan karakter", nakon što je Johnson suočen s valom kritika zbog kaotičnog načina vladanja.

Harri je rekao za Golwg 360 da su se nakon disko-hita zajedno "dobro nasmijali" ali potom sjeli i vodili ozbiljne razgovore "o tome kako vratiti vladu na pravi put i kako ići naprijed". Devedeset posto našeg razgovora bilo je vrlo ozbiljno "ali on je takav karakter i mora biti šale", dodao je.

Pet suradnika napustilo je Johnsona prošli tjedan, od kojih troje vezano uz zabave u rezidenciji britanskog premijera za vrijeme lockdowna koji je vrijedio za sve Britance.

Harri je jedan od prvih novoimenovanih osoba, nakon šefa kabineta Steve Barclaya.