KUPAČI, OPREZ!

Bombe i minobacačke granate u slavonskim rijekama

07.07.2011 u 16:01

Bionic
Reading

Ako se namjeravate kupati u nekoj od slavonskih rijeka, oprez! Opasnost nisu samo riječni virovi, nego i eksplozivna sredstva zaostala iz Domovinskog rata. Oprezno stoga ulazite u vodu da ne nagaziti na ručnu bombu, minobacačku granatu ili topovsko zrno

Upravo su ta ubojita sredstva u rijeci Savi te na ušću Mrsunje jučer pronašli jedan policajac i jedan građanin. Nešto iza podneva, policajac Policijske postaje Vrpolje je u rijeci Savi kod Novog Grada ugledao odbačeno oružje.

Policijski službenici protueksplozijske zaštite utvrdili su da se radi o minobacačkoj granati 82 mm i topovskom zrnu od 100 mm. Ubojita sredstva, koja su se nalazila oko 15 metara od obale na dubini od jedan metar izvadili su iz rijeke te prebacili na lokaciju gdje su ih na siguran način uništili.

Sinoć oko 21,15, na ušću Mrsunje u rijeku Savu u Slavonskom Brodu 46-godišnji građanin također je u rijeci uočio oružje. Radilo se o ručnoj bombi M-50, koju su policijski službenici protueksplozijske zaštite preuzeli radi uništenja.