Bojkotirajte božićni šoping! Napravite nešto sa svojih deset prstiju!

Bojkotirajte božićni šoping! Napravite nešto sa svojih deset prstiju!

09.12.2011 u 11:00

Bionic
Reading

Prošle sam godine odlučila biti malo kreativna pa sam napravila božićne ukrase za bor. U tijeku stvaralačkog zanosa shvatila sam da su idealan božićni poklon

Svake godine u ovo doba pričamo o besmislu trošenja enormnih količina novca na božićne poklone, hranu, SMS-poruke i sve ostale božićne radosti. No koliko radosti uistinu ima u svemu tome? Ne znam kako je kod vas, ali meni je još uvijek najdraži poklon onaj koji je učinjen s nečijih 10 prstiju. Bilo da je riječ o predmetu, pjesmi ili gesti.

Budući da nemam baš nekih kompozitorskih sklonosti, odlučila sam se baciti na rukotvorine. Uf, što volim tu riječ.

Kupila sam u najbližem hobby shopu materijal; kugle od stiropora, šljokice, umjetne kristaliće, ljepilo, tvrdi papir u boji, perje sam imala kod kuće, kao i štapiće za roštilj.



Hobby shopovi, kao i svi ostali dućani, posebice u ovo predblagdansko doba znaju biti pomalo varljivi. Zato je najbolje da se, prije no što uđete, odlučite što biste htjeli napraviti.

Red stiropora, red šljokica, red umjetnih kristalića i moji su ukrasi počeli poprimati božićno ruho.




Petra Nižetić

Napravila sam ih tako da budu multifunkcionalni. Ostavila sam štapić za roštilj tako da mogu poslužiti kao dekoracija na stolu u vazi ili među cvijećem, a na vrh sam svezala vezicu kako bi se mogli okačiti na jelku.



Petra Nižetić



Petra Nižetić

S vremenom sam neke i oživjela; napravila sam im oči, usta, šeširiće...



Petra Nižetić


…i isporučila nekoliko fansy božićnih dekoracija na adrese svojih najmilijih.



Eto, nadam se da sam vas barem malo inspirirala. Nije nužno da se povedete mojim primjerom, ali napravite nešto slično kako biste uštedjeli koju kunicu i razveselili sebe i svoje bližnje.

Kao što su vjerujem napravili i Gitak TV ovim odličnim videom.