PREMIJER NA BIRALIŠTU

'Bojim se da će odaziv biti jako mali'

  • +43

Izbori za Europski parlament

Izvor: Pixsell / Autor: PXL Standard News

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović svoju je građansku dužnost obavio u 9 sati ujutro u Krajiškoj ulici, na biračkom mjestu broj 23, u središtu Zagreba. Novinarima je pritom kazao da će rezultati današnjih izbora za Europski parlament biti 'prolazno vrijeme koje treba uzeti u obzir' i dodao da očekuje da će neke političke opcije 'malo profitirati na protestnim glasovima'

'Bio bih zadovoljan većim izlaskom, no nemojmo se zanosit jer neće biti ni blizu onome što želimo. Ovo je prolazno vrijeme', poručio je premijer Zoran Milanović sa izbornog mjesta.

'Bojim se da će odaziv opet biti jako mali, ali što je tu je - idemo dalje, čeka nas još puno posla u Hrvatskoj, a u Europskom parlamentu se isto odlučuje o važnim stvarima. Prema tome, ovi izbori su relevantni, a sve što nas čeka je u pripremi za parlamentarne izbore', poručio je Milanović.

Zoran Milanović na biralište je došao zajedno sa suprugom Sanjom Musić Milanović.


Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko glasao je u zagrebačkom naselju Središću te poručio kako su ovi izbori prijelomni jer po prvi puta biramo zastupnike na puni mandat.

'Po prvi puta preuzimamo odgovornost tko će hrvatske interese zastupati u Europskom parlamentu cijeli mandat. To je ne samo građanska obveza, nego i politička dužnost. Politički treba osmisliti što su hrvatski interesi sljedeće četiri godine', izjavio je Leko novinarima.

Odgovarajući na novinarsku tvrdnju kako smo imali nikad dužu kampanju i predizbornu šutnju, Leko je rekao da kampanja nikad ne može otkriti sve potrebe bez obzira koliko bila dugačka ili kratka.

U razdoblju pred nama javljat će se nove ideje i interesi i treba ih prepoznati i u Hrvatskoj i Europskoj uniji, kazao je.

Upitan koliko su uopće političari uspjeli motivirati građane da izađu na izbore, Leko je odgovorio da politika sama motivira građane, jer se o interesima odlučuje u Europskoj uniji, Europskom parlamentu i europskim institucijama više nego u Hrvatskoj.

'To je dovoljan motiv za sve da izađu i pokušaju svoju građansku dužnost i građansko pravo verificirati, odnosno utvrditi tko će ih zastupati', rekao je Leko.