VELIKA TROJKA ROSSONERA

Bobanov biznis s hrenovkama dobio silno pojačanje

14.05.2014 u 11:28

Bionic
Reading

Tvrtka Moja zemlja u vlasništvu Zvonimira Bobana i Paola Maldinija dobila je prije nekoliko dana veliko pojačanje. U suvlasništvo firme koja se bavi uvozom prehrambenih proizvoda u Hrvatsku ušla je još jedna nogometna legenda – Ukrajinac Andrij Ševčenko

Kako je vidljivo u Sudskom registru, Ševčenko je od 9. svibnja upisan među osnivače društva. Kolik je njegov udio u vlasništvu, nije poznato. Dosad je Boban bio većinski vlasnik s 90 posto udjela, dok je Maldini držao 10 posto.

Boban, Maldini i Ševčenko zajedno su igrali u AC Milanu Silvija Berlusconija od 1999. do 2002. godine.


Tvrtku Moja Zemlja Boban je osnovao 1992. s prijateljem Tihomirom Elezom, kumom tenisača Marina Čilića. Elez je iz tvrtke izišao 2004. godine, a Maldini je suvlasnik postao prije dvije godine.

Bobanova firma ekskluzivni je zastupnik talijanske tvrtke AIA-a, jednog od vodećih europskih proizvođača pilećeg i purećeg mesa. AIA je dio grupacije Veronesi, prehrambenog diva čiji su godišnji prihodi veći od dvije milijarde eura.

Najjači Bobanov brend u Hrvatskoj su hrenovke Wudy.

Sve do prošle godine prihodi su mu konstantno rasli. Međutim lani je uprihodio 54 milijuna kuna, što je za oko 10 milijuna kuna manje nego u 2012. godini. Pala mu je i dobit, sa 1,07 milijuna kuna na 271 tisuću kuna, te je srezao broj radnika sa 20 na 15. Prosječna neto plaća je 5.869 kuna.