župan splitsko-dalmatinski

Boban: Želja mi je dovesti bazen u Imotski

22.02.2022 u 16:01

Bionic
Reading

Župan Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić obišli su danas, u društvu gradonačelnika Imotskoga Ivana Budalića, glavnog tajnika Hrvatskog vaterpolskog saveza Renata Živkovića te predstavnika proizvođača bazena Maura Rivette lokaciju budućeg bazena u Imotskom.

Naime, Hrvatski vaterpolski savez odobrio je da se nakon završetka Europskog vaterpolskog prvenstva, koje se u kolovozu i rujnu održava u Splitu, jedan od bazena prebaci u Imotski. "Od srca im hvala na tome. Što se tiče Splitsko-dalmatinske županije, prostorno-planskom dokumentacijom je sve definirano, a na Gradu Imotskom je da odradi ostatak. Koliko čujem, oni su već u pripremi planske dokumentacije. Nadam se da će se sve završiti dobro i da će se takav prijedlog slati na Županijsku skupštinu", rekao je župan Blaženko Boban, posebno ističući kako mu je želja dovesti bazen u Imotski, javlja Dalmacija.hr.

Gradonačelnik Ivan Budalić zahvalio je županu i Županiji na inicijativi za postavljanje bazena u njegovu gradu. "Danas je na jedan konkretan način zaživjela ova ideja te smo danas obišli lokaciju budućeg bazena. Zahvaljujem Splitsko-dalmatinskoj županiji i Hrvatskom vaterpolskom savezu te svim akterima koji su se uključili u ovu inicijativu. Nadam se da ćemo uskoro na ovoj lokaciji imati jedan lijepo izgrađen bazen, na korist svim našim građanima", zaključio je Budalić.

Važnost ove inicijative naglasio je i glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza Renato Živković. "Duboko smo uvjereni da je ovo značajan korak naprijed u kvaliteti života čitave ove regije. Sretni smo zbog činjenice da će djeca moći proći obuku neplivača, ali i zbog toga što će se ovdje moći odvijati i brojne sportske aktivnosti", izjavio je Živković.

“Jako smo sretni što sudjelujemo u ovoj inicijativi za sportski centar i bazen koji bi se trebao postaviti na ovoj prekrasnoj lokaciji. Nakon što prođe Europsko prvenstvo u vaterpolu, krenut će se u realizaciju instaliranja novog bazena”, izjavio je predstavnik proizvođača bazena Mauro Rivetta.