BAGEROM NA LOKAL

Boban gradi novi restoran, policija otkrila tko mu je srušio stari

14.03.2016 u 06:49

Bionic
Reading

Zvonimir Boban, bivši nogometaš a danas biznismen, započeo je prije nekoliko dana s gradnjom montažnog, drvenog objekta u Zagrebu na mjestu gdje je stajao nedavno, bagerom srušeni, restoran 'Medvednica'. Istovremeno, policija je Državnom odvjetništvu prijavila 39-godišnjeg muškarca 'u vezi oštećenja tuđe stvari'

Riječ je o lokaciji na rotoru kod Bukovačke i Ulice Prilesje, a kako je tportal prije nešto više od mjesec dana pisao i objavio ekskluzivne fotografije bagera u akciji, Boban je tada policiji prijavio da mu je netko nepoznat srušio lokal.

S table postavljene na gradilištu da se iščitati da Boban izvodi radove na vraćanju ugostiteljskog objekta u prvobitno stanje, a sve u skladu s člankom 130. Zakona o gradnji i rješenju o izvedenom stanju izdanom u siječnju 2014. godine.

Prema navedenom članku Zakona, Boban za gradnju nije trebao građevinsku dozvolu jer se radi o vraćanju objekta u stanje kakvo je bilo prije rušenja.

Oko objekta podignutog na gradskom zemljištu godinama su se na sudu sporili Marinko Boban, Zvonimirov otac, i Miljenko Drežnjak Rođo, koji je u najmu bio od 2001. do 2011. Drežnjak je iz prostora morao izaći kada je u ljeto 2013. izgubio pravomoćno na sudu. Bobani su u posjed montažnog lokala, sagrađenog 1968. godine, došli kupivši ga kroz pretvorbu tvrtke Lotrščak za koju je Drežnjak u nekoliko navrata ustvrdio da je riječ o netransparentnom poslu, što je Boban demantirao.

O tome tko je mu je usred bijela dana bagerom srušio lokal veličine 65 m2, Boban nije želio govoriti.

Kratko je za tportal poručio da je to je pitanje za policiju, a na pitanje kakav će ugostiteljski objekt imati, samo je kratko dodao da 'o tome još nije odlučio i da će to riješiti u hodu'.

Od policije, pak, doznajemo da se istraga, unatoč tome što je DORH-u prijavljen 39–godišnji muškarac, oko Tog slučaja nastavlja.