POLICIJA NA POTEZU

Boban u čudu: Tko je srušio moj restoran i zašto?

04.02.2016 u 07:00

  • +3

Restoran Medvednica

Izvor: tportal.hr / Autor: Snimio čitatelj / Luka Stanzl /Pixsell

Bionic
Reading

Zagrebački restoran Medvednica na rotoru kod Bukovačke i ulice Prilesje, oko kojeg su se godinama na sudu sporili Marinko Boban, otac bivšeg nogometaša Zvonimira Bobana, i Miljenko Drežnjak Rođo, koji je u najmu bio od 2001. do 2011., srušen je prije desetak dana, a zbog novonastale situacije Bobani su rušenje prijavili policiji

'Prijavio sam policiji rušenje i nadam se da će naći počinitelja', kratko je za tportal poručio Zvonimir Boban.

Na fotografijama koje možete vidjeti u fotogaleriji vidi se teška mehanizacija koja obavlja posao u pola bijela dana, a iz policije su nam potvrdili da im je prijavljeno rušenje od strane nepoznatog počinitelja i da trenutno rade na tom slučaju. Tko je i zašto srušio objekt, za sada nije poznato, a Miljenko Drežnjak Rođo smatra da su iz nekog razloga Bobani to sami napravili.

'To je neka njihova igra. Zašto bi netko došao u pola dana i rušio nečiji objekt? Nije bager igla. Moram vas podsjetiti da su u ljeto 2013., kada sam deložiran, isto tako došli s mehanizacijom i srušili terasu', ispričao nam je Drežnjak.

Na sudu je nakon nekoliko godina sporenja s Bobanom pravomoćno izgubio parnicu i morao se iseliti iako je, kako nam je rekao, u lokalu ostalo stotinjak slika akademskih slikara, sva ugostiteljska oprema koja je bila u njegovu vlasništvu i kompletna knjigovodstvena dokumentacija.

'Riječ je o montažnom objektu od 65 m2 koji je izgrađen prije 1968., a ostali dio objekta nadogradila je moja tvrtka Dawson-Drežnjak i ja sam za to podnio zahtjev za legalizaciju. U najmu sam bio deset godina, a Boban je u pretvorbi devedesetih godina od tvrtke Lotrščak kupio tih 65 kvadratnih metara za 97 posto manje od procijenjene vrijednosti, o čemu postoji i nalaz Državne revizije.

Imali smo ugovor o najmu koji, kad je istekao, on nije želio produljiti. Nisam imao ništa protiv, ali sam tražio da me se obešteti jer je lokal proširen i bilo je znatnih ulaganja u njega. Međutim Boban nije htio ni čuti za to i završili smo na sudu iako je zemljište na kojem je lokal gradsko, a on je uporno tvrdio da je njegovo mada nema vlasnički list.

Zbog svega moja je tvrtka završila u predstečajnoj nagodbi, a ja bez dva milijuna kuna', tvrdi Drežnjak i dodaje da mu je Marinko Boban u jednom periodu i prijetio uz tvrdnje da ima čin brigadira HV-a i da iza njega stoji Miroslav Tuđman.

U Gradu pak saznanja o tome što se događa u Maksimiru nemaju jer od njih nitko nije zaprimio prijavu o početku radova na uklanjanju spomenute građevine, ali nitko nije ni zatražio građevinsku dozvolu za gradnju na opisanoj lokaciji.

Planiraju li Bobani kakvu gradnju na navedenoj lokaciji sada kada je sve poravnato sa zemljom? Zvonimir Boban nam je rekao da još ne zna što će tamo biti.

Sve dok ga nije preuzeo Drežnjak Medvednica je bila običan lokal uz rotor. Ulaganjem i širenjem malo po malo u njega počinju zalaziti političari, estradnjaci i bivši nogometaši. Moglo se tako svojedobno vidjeti Željka Rohatinskog, Ivu Pukanića, Ivu Šimonovića, Jasenka Houru, Zlatka Cicu Kranjčara i Marka Mlinarića, a restoran se u fokusu našao i kada je u njega za posjeta Zagrebu zalazila Carla Del Ponte.

405476 ,399259 ,370902 ,369849