pravosudna trakavica

Bjelovarski Komunalac dobio spor pokrenut prije 14 godina i zatvorio gubitke

18.06.2024 u 14:27

Bionic
Reading

Bjelovarska komunalna tvrtka Komunalac temeljem dobivenog pravosudnog spora starog 14 godina ostvarila je izvanredni prihod od 270 tisuća eura i na taj način konačno do kraja zatvorila veliki minus u poslovanju ostvaren još 90-ih godina prošlog stoljeća

Komunalac posluje uspješno, zapošljava 180 radnika čije su plaće nedavno povećane, a svi dugovi iz 90-ih uspješno su sanirani, čulo se na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji predstavnika uprave i gradonačelnika.

„Ostvareni su uvjeti po kojima Komunalac sada i dugoročno može imati zadovoljne zaposlenike kojima su podignute plaće. Poslovni model Komunalca je održiv, što će nam omogućiti da zapošljavamo ljude iz ovog kraja, iz Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije", rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Istovremeno, građanima pružamo kvalitetnu uslugu za cijenu koja je ispod državnog prosjeka te imamo održiv sustav gospodarenja otpadom koji je jedan od najboljih u Hrvatskoj”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Direktorica Ivana Jurković Piščević poslovanje u prošloj godini okarakterizirala je kao turbulentno, s obzirom da je došlo do povećanja cijena usluga za korisnike, ali i potrebe za većim brojem zaposlenika.

Spomenula je da je Komunalac dobio presudu za sudski spor iz 2010. koji je vodio s tvrtkom Bistra, a koji je rezultirao s izvanrednim prihodom od 270 tisuća eura, a taj iznos knjigovodstveno je poslužio za zatvaranje preostalog prenesenog gubitka koji se vuče još od 90-ih godina prošlog stoljeća, pojasnila je Jurković Piščević.