PACIJENTI BJEŽE U ZAGREB

Bjelovarski kirurg pušten na slobodu

26.06.2013 u 19:32

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru prihvatilo je danas žalbu dr. Davorina Diklića i ukinulo mu pritvor te je pušten na slobodu. Na tu odluku žalilo se Državno odvjetništvo, no žalba je odbijena kao neosnovana, piše Večernji list

Iz pritvora je Diklić pušten zato što već dulje ne obnaša funkciju šefa kirurgije i v. d. ravnatelja bolnice te nije u kontaktu s kolegama iz bjelovarske bolnice i stoga sud ne vidi način na koji bi mogao utjecati na njihove iskaze jer, uz ostalo, s njima nije u dobrim odnosima, piše Večernji list.

Osim toga, na teret mu se stavljaju djela čije se počinjenje ne dokazuje iskazima svjedoka, nego medicinskom dokumentacijom i sudsko-medicinskim vještačenjem, piše uz ostalo u obrazloženju rješenja o ukidanju pritvora. Inače, u bjelovarskoj bolnici i posebno na odjelu kirurgije i danas se zbog Diklićeva uhićenja radilo u otežanim uvjetima.

'Liječnicima i sestrama na kirurgiji zbog medijskog pritiska danas je puno teže raditi. Zbog svega što se posljednjih dana govorilo i pisalo o našoj bolnici, povjerenje pacijenata je poljuljano i, nažalost, već smo imali situacije da su zbog nepovjerenja neki pacijenti zatražili premještaj u Zagreb. Zbog svega toga bolnica trpi štetu i neće biti lako vratiti povjerenje pacijenata', zabrinuto je kazao dr. Vibor Delić, ravnatelj bjelovarske Opće bolnice, komentirajući uvjete i atmosferu koja posljednjih dana vlada na bjelovarskoj kirurgiji.