NARUŠENO ZDRAVLJE?

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko iznenada završio u bolnici

14.05.2023 u 10:11

Bionic
Reading

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko primljen je u bolnicu oko Minsku u subotu oko 19 sati, javlja Yahoo. Pratio ga je konvoj. Prema neslužbenim informacijama, tijekom njegova dolaska prilaz bolnici je bio blokiran, a okolne ulice čuvali su naoružani policajci

Lukašenko je posljednji puta u javnosti viđen 9. svibnja kad je u Moskvi, zajedno s Vladimirom Putinom, prisustvovao paradi za Dan pobjede. Pozornost je tamo privukla njegova vidna fizička slabost, zbog čega su ga morali voziti čak i na male udaljenosti. Propustio je i službeni ručak s Putinom.

Pozornost je tamo privukla njegova vidna fizička slabost, zbog čega su ga, za razliku od drugih vođa, morali voziti čak i na male udaljenosti. Propustio je i službeni ručak s Putinom.

Reuters piše kako je Lukašenko izgledao ‘umorno i nervozno‘, da mu se 'na desnoj ruci vidio i zavoj', te da je općenito davao dojam kao da mu nije dobro.

Kasnije toga dana, Lukašenko je prisustvovao proslavi povodom Dana pobjede u Minsku. No, on je odstupio od tradicije i umjesto vojničke uniforme obukao odijelo i nije održao govor. Prisustvovao je na vrlo malo događaja u posljednja dva tjedna.

  • +3
Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin Izvor: EPA / Autor: GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN