SINOVI AMERIČKOG PREBJEGA

Bizarna propaganda: Bijelci iz Sj. Koreje prijete da će zbrisati SAD s lica zemlje

24.08.2017 u 14:06

Bionic
Reading

Verbalni rat između vrhovništva Sjeverne Koreje i SAD-a nastavljen je bizarnom videosnimkom u produkciji Pjongjanga, u kojoj braća Ted i James Dresnok - sinovi američkog vojnog dezertera i prebjega u novu, sjevernokorejsku domovinu - poručuju da 'američki imperijalisti' potpiruju 'ratnu histeriju ludila'

Zapadni mediji izvještavaju da su Ted i James Dresnok vjerojatno jedini bijelci s državljanstvom Sjeverne Koreje, koja ih koristi u propagandne svrhe. Njihov otac James došao je u tu zemlju 1962. godine, a umro je nedavno, kao 74-godišnjak.

U videosnimci, objavljenoj na sjevernokorejskoj televiziji, braća Dresnok potvrdila su smrt svog oca, a potom se obrušili na Amerikance, zamjerajući im to što veoma malo znaju o njihovoj domovini. 

Braća Dresnok prijete SAD-u Autor: youtube

Ted Dresnok rekao je sljedeće: 'Nećemo propustiti priliku da zauvijek izbrišemo Ameriku s lica zemlje.' James je dodao da pritom imaju 'dragog vrhovnog zapovjednika' Kim Jon-una: 'Dok je on uz nas, naša pobjeda je zajamčena.' 

  • +15
Sjeverna Koreja Izvor: Reuters / Autor: DAMIR SAGOLJ

Dresnokovi su rođeni u Sjevernoj Koreji i savršeno govore tamošnji jezik. Njihova majka navodno je rumunjska umjetnica Doina Bumbea, koju su sjevernokorejski agenti oteli kako bi u projektu Dresnok izbjegli miješanje 'rasa'. 

Ranija snimka s braćom Dresnok