Novi MMO

Bivši zaposlenici Blizzarda, SOE-a i Relica formirali novi studio

25.07.2013 u 15:51

Bionic
Reading

Veterani MMO industrije iz Blizzarda, Sony Online Entertainmenta i Relica ujedinili su snage i osnovali novi studio imenom Molten Games

Molten Games je novi studio koji se nada da će promijeniti tradicionalnu vezu između developera i izdavača. Izvršni direktor i suosnivač Molten Gamesa Jungwon Hahn kaže da studio to namjerava postići stavljanjem korisnika i gameplaya na prvo mjesto u donošenju svih odluka.

'Mi samo želimo iskoristiti free-to-play model, ali pritom želimo da ljudi očekuju istu razinu kvalitete kao kod naslova za koje biste platili 60 dolara' ističe Paul Bitta, bivši zaposlenik Blizzarda i jedan od pokretača osnivanja Molten Gamesa.

Prvi projekt studija je free-to-play MMO koji će, prema riječima studija, biti AAA kvalitete, zahvaljujući multimilijunskoj financijskoj injekciji iz NCSofta. 'AAA je za nas definicija kvalitete. Sa sve većom količinom mobilnih igara na tržištu, neki igrači su free-to-play naslove počeli identificirati s igrama koje nemaju dubinu i generalno su lošije kvalitete od igara za 60 dolara'.

'Svi se sjećamo igara i razvojnih studija kako nekada izgledali. Igrali smo puno igara iz Valvea i Blizzarda i to su bili studiji sastavljeni od gamera koji su radili odlične igre u kojima su uživali. Mi želimo slijediti tu filozofiju'.