GRMOJA LIKUJE

Bivši ravnatelj vrtića u Metkoviću osuđen zbog izvlačenja novca

11.01.2017 u 16:00

Bionic
Reading

Bivši ravnatelj Dječjeg vrtića Metković Frano Vištica osuđen je na godinu dana zatvora uvjetno te da je dužan isplatiti vrtiću 68.732,34 kune (plus zatezne kamate), piše portal likemetkovic.hr

Metkovski portal objavio je presudu Općinskog suda u Dubrovniku prema kojoj je bivši ravnatelj vrtića u Metkoviću kriv jer je u više navrata od srpnja 2010. do travnja 2013. podizao novac s računa vrtića koji je zadržavao za sebe. U Mostu ovakvu sudsku presudu pozdravljaju.

Frano Vištica je Jambin čovjek. Višticu smo mi udaljili iz vrtića nakon što smo 2013. došli na vlast u Metkoviću. Mi smo protiv njega i podnijeli kaznenu prijavu', kaže naš izvor iz Mosta.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja tvrdi kako je ova sudska presuda jedan od dokaza za to da Most uvodi red u Metkoviću. 'Iskorištavanje položaja i ovlasti za vlastitu korist, a na štetu građana, uvijek je čin koji zaslužuje osudu i kaznu, a posebno u slučaju bivšeg ravnatelja Dječjeg centra Metković koji je grubo prekršio i zakon i etičke norme trošeći novac namijenjen funkcioniranju Dječjeg vrtića i najmanjima za privatne svrhe.

Ova pravomoćna presuda jedna je u nizu konkretnih rezultata Mostova uvođenja reda u Metkoviću - milijunske financijske minuse Grada i gradskih ustanova podmirili smo upravo odgovornim i transparentnim odnosom prema novcu građana. Osim toga kazneno djelo za koje je donesena ova pravomoćna presuda model je upravljanja Gradom do našeg dolaska na vlast.

Političke stranke i pojedinci koji su provodili ili prešutno odobravali ovakav način vođenja Grada nikad ne smiju više doći u priliku ponovo ga primijeniti, a ja ću se osobno potruditi da građani prepoznaju razliku između dobra i zla, između našeg i njihovog upravljanja gradom', poručio je Nikola Grmoja preko Facebooka.