PODUZETNIK STIGAO S MMA BORCEM

Bivši policajac i zvijezda serije iznuđivao novac pa završio u komi?

13.01.2020 u 19:18

Bionic
Reading

Kriminalistička klopka s označenim novcem koji su trebali preuzeti iznuđivači pretvorila se u petak oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića u krvavu tučnjavu u kojoj su se vadili pištolji, a u kojoj je stradao glumac i bivši policajac Leon Lučić (48), poznat iz TV serije Krim Tim 2 (KT2).

Lučić koji je navodno došao po označeni novac koji mu je trebao donijeti zaprešićki poduzetnik Mario D. završio je u induciranoj komi nakon žestoke tučnjave s bivšim MMA borcem Markom Š. (38) koji je došao u pratnji poduzetnika, javlja Jutarnji.hr.

Karlovačka policija, pak, još nije završila kriminalističko istraživanje u ovome slučaju poručila je u ponedjeljak Andrea Lenard, glasnogovornica PU karlovačke.

Kako je neslužbeno doznao Jutarnji, prije nekoga vremena nepoznati iznuđivači tražili su od poduzetnika 100.000 eura nudeći mu podatke iz tajne policijske istrage protiv njega, odnosno nudeći mu pomoć od kaznenoga progona. Međutim, poduzetnik je iznudu prijavio policiji, a policija je označila novac te pripremila tzv. kriminalističku klopku.

No, zbog još nepoznatih razloga - stvar se zakomplicirala, a po svemu sudeći, policija se izgubila te su poduzetnik i MMA borac našli s iznuđivačima. Ubrzo je počela tučnjava u kojoj je Lučić, navodno, izvukao deblji kraj, a njegov se suradnik dao u bijeg. Od udaraca MMA borca Lučić je, opet navodno, zadobio teške frakture glave.

Policija koja ih je pratila na mjesto obračuna došla je sa zakašnjenjem od nekih 15-ak minuta, te su uhitili Lučića, kojega su pak morali hitno prebaciti u bolnicu zbog vrlo ozbiljnih ozljeda. Liječnici su odlučili staviti ga u induciranu komu.

U bolnici je s prijelomom ključne kosti završio i MMA borac Marko Š., dok je iznuđivani poduzetnik zadobio lakše ozljede. Identitet četvrtoga muškarca koji je na primopredaju novca došao s Lučićem, te pobjegao, policija još pokušava utvrditi.