'ISKUSTVO U UVJETIMA KRIZE'

Bivši grčki ministar oglasom traži posao

05.05.2015 u 21:07

Bionic
Reading

Bivši grčki ministar unutarnjih poslova i nekadašnji konzervativni zastupnik nudi poslodavcima svoje političko iskustvo u 'uvjetima gospodarske krize' u oglasu za posao na društvenim mrežama

Oglas i profil Argyriosa Dinopoulosa, bivšeg novinara i ratnog izvjestitelja koji se 2000. počeo baviti politikom, pojavio se u utorak na stranici 'devnetjobs.com', specijaliziranoj za zapošljavanje stručnjaka za međunarodni razvoj.

'Bivši ministar s 13-godišnjim iskustvom u vrijeme gospodarske krize u Grčkoj, s 15-godišnjim iskustvom međunarodnog novinara traži posao. Raspoloživ odmah', stoji u oglasu. Dinopoulos objašnjava da mu je bavljenje politikom omogućilo 'širi uvid u društvo, od vremena blagostanja (Olimpijada 2004.) do duboke humanitarne i ekonomske krize' te da je izbrusio svoje vještine upravljanja krizom 'u razdoblju teških ekonomskih i društvenih promjena.'

Gradonačelnik mjesta u okolici Atene, sedam godina zastupnik konzervativne Nove demokracije i nekoliko mjeseci tijekom 2014. ministar unutarnjih poslova u koaliciji desnice i socijalista, Dinopoulos sebe opisuje kao političara koji se dobro snalazi u javnim sučeljavanjima i ne ustručava se podići glas i posvađati sa sugovornicima.

Bivši parlamentarac je na svom Twitter računu komentirao reakcije na oglas rekavši da svaki 'pošten političar, ako nije izabran, mora nešto raditi.