BRUTALNI POKUŠAJ PLJAČKE

Bivšem hrvatskom diplomatu gotovo odsjekli ruku

23.01.2009 u 16:46

Bionic
Reading

Umirovljeni diplomat Anđelko Šimić brutalno je napadnut prije četiri dana u Kuala Lumpuru u Maleziji. Da bi mu ukrali laptop, razbojnici su mu gotovo odsjekli ruku te ga uboli nožem

Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da su Šimića napala tri li četiri muškarca kada se vraćao s predavanja s tamošnjeg sveučilišta. Kažu kako je riječ o običnoj pljački, koja nema političkih konotacija. Bivšem diplomatu liječnici su jedva spasili desnu ruku nakon operacije duge šest sati. Šimić je zadobio i ubod nožem u trbuh.

Šimić je od 1995. do 1998. bio diplomat u veleposlanstvu u Japanu. Od 1999. do 2001. premješten je upravo u Maleziju. Posljednja diplomatska funkcija na kojoj je bio jest mjesto opunomoćenog ministra i otpravnika poslova u hrvatskom veleposlanstvu u Džakarti u Indoneziji do pred kraj 2007. godine.

Neslužbeno se u Ministarstvu vanjskih poslova priča da je Šimić prije vremena razriješen zbog navodnog skandala s lokalnim zaposlenicima. U MVP-u to opovrgavaju i kažu da je sam tražio razrješenje 3. listopada 2007, a umirovljen je 30. prosinca iste godine, piše Jutarnji list.