savjetnica za vidljivost

Bivša glasnogovornica zagrebačke policije nakon kalvarije pronašla novi posao

06.12.2018 u 14:03

Bionic
Reading

Aleksandra Ljuba, bivša glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke (PUZ), od ljetos je zaposlena u Državnim nekretninama na mjestu savjetnice za vidljivost i komunikacije u Uredu uprave spomenute tvrtke

Ljuba, inače diplomirana socijalna radnica, u Policijskoj upravi zagrebačkoj i MUP-u provela je dvadeset godina, a morala je otići jer je na sudu utvrđeno da je 2008. godine omogućila svojoj prijateljici Sandri Vugi i njezino dvoje maloljetne djece da po povlaštenim uvjetima ljetuju u MUP-ovu odmaralištu u Dramlju.

Na taj način, utvrđeno je, državni proračun oštećen je za 6040 kuna, kolika je razlika između stvarne i obračunate naplaćene cijene. Učinila je to iz humanitarnih razloga, što joj je na sudu uzeto u obzir kao olakotna okolnost, a na kraju je platila iznos iz svog džepa.

Ljuba je u listopadu 2012. godine na Županijskom sudu osuđena na zatvorsku kaznu od osam mjeseci, uvjetno dvije godine. Četiri godine kasnije viši sud kaznu je smanjio na šest mjeseci, uvjetno na godinu dana, i ona se našla na cesti.

Iako je prijateljici, kojoj je muž obiteljski nasilnik, željela pomoći, to ju je koštalo karijere.

U siječnju 2016., kad je postalo jasno da će morati vratiti policijsku značku, dirljivim postom na Facebooku oprostila se od MUP-a i zamolila sve koji joj mogu pomoći u pronalasku posla da joj pomognu.

Tvrtka Državne nekretnine, na čelu koje je Renata Sabo, u veljači je raspisala natječaj u kojem je tražila savjetnika za vidljivost i komunikacije u Uredu uprave društva na određeno/zamjenu, da bi početkom kolovoza na tu poziciju bila izabrana Ljuba.

  • +3
Aleksandra Ljuba Izvor: Pixsell / Autor: Luka Klun/PIXSELL