B.A.B.E. VODE LJUBU NA LJETOVANJE

'Da nije tragična, presuda Ljubi izazvala bi salve smijeha'

31.10.2012 u 12:45

Bionic
Reading

Nakon što je bivša glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba jučer osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu jer je po povlaštenim uvjetima povela prijateljicu na ljetovanje, u njenu obranu danas su stale i B.a.B.e

Slučaj Aleksandre Ljube koja je osuđena uvjetno na osam mjeseci uz rok kušnje od dvije godine, pišu B.a.B.e. u svom priopćenju, svakako zaslužuje komentar šire javnosti.

Da nije tragična, ova bi presuda izazivala salve smijeha. Državni proračun neko je vrijeme bio oštećen za 6.040 kuna (Aleksandra Ljuba, naime, novac je naknadno uplatila u državnu blagajnu)! Strašno! U državi u kojoj je pokradeno gotovo sve što se pokrasti moglo, sudstvo trenira strogoću na službenici koja je htjela pomoći svojoj zlostavljanoj prijateljici i njezinoj djeci odvevši ih na odmor. Trebala je vratiti novce, to je sigurno, ali treba li usto dobiti i ovakvu kaznu? Naravno da ne.

Slučajevi Kamensko, Jadrankamen, Dalmacijavino – da ne nabrajamo dalje – nisu ni blizu razrješenja iako je tisuće ljudi ostalo bez posla, ali država uredno i ekspeditivno goni sitne prijestupnike koji su nanijeli štetu vrijednosti jednog slabijeg ručka za dva do tri hrvatska dužnosnika ili dužnosnice.

Budemo li ovako nastavili, sigurno iz krize nećemo izaći sljedećih tisuću godina, a odlazak preko granica ostat će najboljom preporukom mladim osobama do kojih nam je stalo.

Dok na Europskom sudu Hrvatska gubi sporove zbog nerazumno dugotrajnih sudskih procesa čiji kraj mnoge oštećene osobe ne dočekaju žive, očito je da ih ruka pravde brzo dosegne kad su one nešto zgriješile. Naravno, ukoliko se nisu uspjele ugurati u elitni ešalon odabranih koji se smjenjuju na najvišim funkcijama, u javnosti se i za narod nešto kao sukobljavaju, a zapravo, štite jedni drugima leđa i kibiciraju nove pozicije deset godina unaprijed.

Tužno i pretužno.

Mi ćemo povesti Aleksandru Ljubu sljedeće godine na ljetovanje. Ukoliko preživimo
', zaključuju u priopćenju B.a.B.e.