SLUČAJNO JE OTKRILI

Bivša bankarica osuđena na dvije godine zatvora jer je ukrala 875 tisuća kuna s računa 64 umrlih klijenata

30.08.2019 u 14:42

Bionic
Reading

Romana K. (64) osuđena je na dvije godine zatvora jer je s računa uglavnom umrlih klijenata neovlašteno podigla i prisvojila čak 875.000 kuna

Kako javlja Večernji List, bivša bankarica Romana K. podizala je uglavnom staru deviznu štednju, i to s računa koji su godinama bili neaktivni. Tako je tijekom 2013. i 2014. godine sama sebi u gotovini isplatila oko 307.600 kuna i oko 75.600 eura. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, kojem je ustupljen taj predmet, žalilo se na presudu smatrajući je preblagom. Irma Bagarić, državna odvjetnica iz Koprivnice koje je zastupala optužnicu, navela je kako bankarica mora biti strože osuđena. Ističe kako su joj kao olakotne okolnosti uzeti neosuđivanost, depresija i činjenica da je samohrana majka.

Bankarica je svoj pakleni plan provodila tako da je novac neovlašteno podizala uglavnom s računa davno umrlih osoba, a više je klijenata živjelo u susjednim zemljama, prije svega Srbiji i BiH. No, prava se lavina pokrenula nakon što su se u banci potkraj 2014. godine pojavili nasljednici pokojnog Jove tražeći da im se isplati njegova stara štednja.

Jovo je umro još 1997. godine, a u poslovnici Zagrebačke banke na Vrbanima u Zagrebu ustanovljeno je kako je upravo on 30. travnja 2014. s računa podigao oko 20.000 kuna. Klupko se nakon toga počelo odmatati. “To da je Jovo umro, to je moguće točno, ali unatoč tome odgovorno tvrdim kako je baš ta osoba u travnju 2014. bila u banci i ja sam joj isplatila štednju”, izjavila je na sudu bankarica, navodi Večernji.hr.