ZAOŠTRAVANJE SITUACIJE

Biserko: Dačićeve izjave su ozbiljne prijetnje

21.11.2012 u 18:10

Bionic
Reading

Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko izjavila je za agenciju Anadolija (AA) da premijer Srbije Ivica Dačić iznosi ozbiljne prijetnje

Biserko je to rekla komentirajući Dačićevu današnju izjavu da razvoj situacije i događaji u regiji nakon oslobađajuće presude Haškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču vode u devedesete godine i konflikte.

'Nakon presude protiv Gotovine i Markača, Beograd je upao u tu jednu vrstu reakcije. U situaciji kada su očekivali izjednačavanje svih strana na prostoru Balkana, dogodila se ovakva presuda. Sada na svaki način to nastoje negirati. To što je rekao Dačić jesu ozbiljne prijetnje. Posebno jer dolaze s vrha vlasti. Ali ne postoje realni uvjeti za konflikt. Ne zato što u regiji nema igrača za to, već zbog NATO-a. Ovo je naprosto način da se Srbija pozicionira nakon, kako tvrde, svih ovih udara međunarodne zajednice. No, Srbija nikada nije ušla u uzroke događaja na Balkanu, nije išla u analize i izvela određene zaključke', kazala je Biserko.