BITKA ZA ZADAR

Bilić: HDZ-ovim podmetanjima ni Goebbels nije ravan

29.05.2013 u 19:45

Bionic
Reading

Nakon dva poprilično mlaka sučeljavanja na HRT-u 4 i u programu Radio Zadra dvojice kandidata za gradonačelnika, HDZ-ovca Božidara Kalmete i SDP-ove uzdanice Ive Bilića, u kojima su jedan drugog oslovljavali imenom, u predizbornoj kampanji danas su pale teške riječi koje su pokazale da se SDP u Zadru još uvijek ne predaje, dok HDZ ni izbliza ne pokazuje mirnoću koju bi trebao imati na temelju rezultata prvog kruga

Naime, zadarski SDP je uputio prigovor Gradskom izbornom povjerenstvu te od Državnog izbornog povjerenstva tražio kaznenu mjeru protiv onih članova HDZ-a koji se lažno predstavljaju kao anketari agencije, zovu Zadrane i pitaju za koga će glasati. Kada kao odgovor čuju ime Ive Bilića, tvrde SDP-ovci, lažima i klevetama na njegov račun odgovaraju ih od glasovanja za njega.

Ingrid Antičević Marinović je pojasnila kako se SDP-u javila jedna obitelj te im se požalila na ovakav slučaj, a poziv je, tvrde stigao s broja sjedišta HDZ-a u Zagrebu.

Na konferenciji za novinare sazvanoj tim povodom Ivo Bilić je kazao kako, umjesto da slave pobjedu promjena, oni moraju reagirati 'na podmetanja kojima ni Goebbels nije ravan'.

'To što me blate daje mi još više energije i volje da promijenim uzrok takvog ponašanja. Njihov slogan 'Zadar ne smije stati' ima svoje korijene u paroli kralja hrvatske privatizacije Miroslava Kutle koji je rekao 'ako stanem, past ću'.

Takvo je ponašanje odlika onih koji znaju da, dok je dotoka novca koji kontroliraju, za njih neće biti problema', kazao je Bilić. Prema njegovim informacijama, za vrijeme radnog vremena obilaze se gradske tvrtke te se plaši zaposlenike lažima kako će ostati bez posla ako on postane gradonačelnik.

'Upravo suprotno. Ja ću širiti Grad i njegovu funkciju servisa građanima. Prethodna je vlast napravila u svojih 20 i nešto godina samo jednu tvornicu, a to je tvornica mreža, tvornica u kojoj su svi oni koji su umrežili svoje osobne interese', ustvrdio je Bilić.


Nešto kasnije na konferenciji za novinare u stožeru HDZ-a Božidar Kalmeta je prokomentirao riječi pristigle s obližnjeg Trga pet bunara gdje je sjedište zadarskog SDP-a. Ustvrdio je kako je SDP-a taj koji vodi prljavu kampanju i uzvratio jednako snažnim, ali ipak manje preciznim optužbama.

'Ne znam ništa o tome što govore. Mi se ovdje time ne bavimo, kao što vam je poznato. Pokušavamo i uspijevamo voditi jednu pozitivnu kampanju, za razliku od SDP-a. Građanima Zadra je poznato da već nekoliko mjeseci iz centrale SDP-a u Zagrebu zovu građane Zadra i da ih maltretiraju kojekakvim raznim, pa čak i neugodnim pitanjima', rekao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika koji je ustvrdio kako je u ovoj kampanji jedino dosljedna SDP-ova nedosljednost vezana uz stavove oko luke Gaženica.