MUKE MINISTRICE BEZ PORTFELJA

Bianca: 'Svi imaju bolje aute od mene!'

Bianca Matković BMW

Bianca Matković BMW

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

Bianca Matković nije u sporu s Ivanom Šukerom, pojašnjavaju dužnosnici bliski ministrici bez portfelja nakon što je objavljeno da se ministar financija intervenirao zbog načina na koji ona raspodjeljuje službene automobile

No, prema informacijama s Markova trga neki ministri i visoki državnim dužnosnicma već duljekritiziraju metode po kojima Bianca Matković, poznata po svom čvrstom nastupu, ureduje u dodijeli službenih vozila. Njezini suradnici, koji su željeli ostati anonimni, potvrđuju kako je ministrica dobila zaduženje da izradi inventuru svih službenih automobila u državnoj upravi. Potvrđuju i da je cilj te inventure bio pravednija preraspodjela automobila.

Riječ je, zapravo, o namjeri da se napravi ravnoteža između korisnika starijih i novih automobila te da se na taj način, naposlijetku, poveća učinkovitost različitih vladinih ministarstva i državnih institucija.

'Novije automobile dobili su Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo uprave, neke agencije... Njihov je vozni park bio dotrajao i njima su dodijeljeni noviji automobili', tvrde krugovi bliski uredu ministrice Matković, piše Jutarnji list. Otkrivaju da je primjerice noviji auto tako dobio i glavni pregovarač s EU Vladimir Drobnjak, ali i ministar branitelja Tomislav Ivić i ministar uprave Davorin Mlakar. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs stariji je Passat zamijenio novijim Opelom Vectrom.

Naravno, suradnici Biance Matković odbijaju mogućnost da je netko od ministara nezadovoljan jer su, eto, svi koji su tražili novija vozila njih i dobila. Njezine osobne preference, sigurni su, s tim nisu imale nikakvu vezu.

A ministrica Matković u istom se autu, BMW serije 5, vozi već pet godina

Puno prije nego li je postala ministrica pa bi bilo zanimljivo čuti i objašnjenje kako je kao predstojnica Sanaderova Ureda i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova koristila vozilo iste klase kao višerangirani ministri.

Odbacuju i bilo kakav sukob s ministrom financija Ivanom Šukerom koji se, prema informacijama, otvoreno suprotstavio njezinu načinu raspodjele automobila jer on nije ni tražio novija vozila.

U zajednički fond, kažu, prebačeni su i neki automobili iz Ministarstva gospodarstva koje je početkom 2009. kupilo nekoliko novih automobila.

'To su automobili u kojima se voze strane delegacije kada dođu u posjet jer nismo mogli dopustiti da nam se automobil u kojem vozimo goste negdje pokvari zbog dotrajalosti', ističe izvor.

Svi automobili, kažu, nakon toga su nabavljeni na leasing.

Informacije da je ministrica Matković mimo kriterija automobil dodijelila ministru Boži Biškupiću, koji je kao i ona u krugu ljudi bliskih bivšem premijeru, njezini suradnici opovrgavaju.

Ministru Biškupiću motor na automobilu se razletio i još mu nije dodijeljen novi. Trenutno vozi auto državnog tajnika', uzvraćaju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi