dobre vijesti

Dvojica pacijenata u Zagrebu nisu zaražena koronavirusom; u bolnicu primljena i žena, nalazi u nedjelju

08.02.2020 u 15:57

Bionic
Reading

Kod oba muškarca koja su u subotu primljena u Kliniku za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' u Zagrebu utvrđeno je da nisu zaraženi koronavirusom, rekao je večeras za Hinu ministar zdravstva Vili Beroš

Negativan nalaz na taj virus potvrđen je večeras kod hrvatskog građanin koji je boravio mjesec dana u Kini, a već ranije iz te je bolnice otpušten Kinez iz Belgije.

U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' od subote se nalazi još jedna osoba koja je došla zbog sumnje na koronavirus, 42- godišnja žena koja je kratko boravila u Kini.

  • +6
Mjere opreza zbog koronavirusa u Zračnoj luci Franjo Tuđman Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Dežurna liječnica u Klinici za infektivne bolesti Davorka Lukas, rekla je da je žena dobrog općeg stanja, ima blaže simptome, povišenu temperaturu i kašlje. Sada se provodi dijagnostika i obrađuju brisevi kako bi se otklonila sumnja na koronavirusnu infekciju, a rezultati se očekuju noćas. Suprug pacijentice, s kojim se prije četiri dana vratila iz Kine i Hong Konga, već je ranije testiran, a nalaz je bio negativan. Kod oba muškarca koja su u subotu primljena u tu kliniku utvrđeno je da nisu zaraženi koronavirusom, negativan nalaz na taj virus potvrđen je večeras kod hrvatskog građanina koji je boravio mjesec dana u Kini, a već ranije iz te je bolnice otpušten Kinez iz Belgije.

U Hrvatskoj za sada nije zabilježen ni jedan slučaj oboljelih od koronavirusne infekcije.

Na današnji je dan broj oboljelih 34.888, od toga 319 izvan Kine, a samo 31 slučaj je potvrđen na području Europe.