SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA STRANKE

Pričalo se da ga žele rušiti, a SDP-ovci stali iza Bernardića. On pak opet zavapio: Di su pare?!

01.02.2018 u 19:58

Bionic
Reading

Nakon sjednice Predsjedništva SDP-a koja je održana u četvrtak poslijepodne šef socijaldemokrata Davor Bernardić pred novinare je izašao u pratnji svih članova Predsjedništva. Iako su posljednjih dana ponovno aktualizirana nagađanja da ga istaknuti članovi žele smijeniti, ovog puta su zbili redove i pokazali zajedništvo. Bernardić se u izjavi osvrnuo i na aktualna pitanja oko Agrokora i Ante Ramljaka

Izvijestio je da je Predsjedništvo izrazilo zabrinutost za stanje u Agrokoru, a za Antu Ramljaka, kojeg je ponovno nazvao 'povjerenikom premijera Plenkovića', ustvrdio da 'nije spašavao radna mjesta i sklapao nagodbe nego iznosio novce iz Agrokora'.

'Plenkovića pozivam da kaže je li znao za ovakva postupanja, je li bio informiran, odobrava li to i što će učiniti', rekao je Bernardić, istaknuvši da osim što Ramljak sebi isplaćuje plaću od 120 tisuća kuna, još i svojoj bivšoj firmi isplaćuje milijuna kuna mjesečno.

Premijera je pitao događa li se to pod 'njegovim budnim okom i podrškom' te podsjetio da SDP od početka upozorava da u sve procesu oko Agrokora od početka, od pisanja zakona 'nije čisto i sada dolazi na naplatu'. Dodao je da će Agrokor na 140 savjetnika potrošiti 500 milijuna kuna te zapitao: 'Di su pare?'.

Poručio je da će SDP na tematskoj sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo u srijedu tražiti odgovore na ova pitanja, pri čemu od Ramljaka očekuje da se pojavi na toj sjednici i odgovori na ove navode koji su se pojavili u medijima. Također, s tim u vezi zatražio je i postupanje nadležnih državnih institucija, prije svega DORH-a.

Na pitanje da komentira novinske napise da se od njega traži da odstupi sa čela stranke, Bernardić je odgovorio da ne može komentirati anonimne spinove i laži te kazao da mu nitko iz vodstva stranke, ni službeno ni u privatnom razgovoru, nije sugerirao da bi bilo dobro da odstupi.

  • +12
Davor Bernardić na Trgu Lj. Gaja održao konferenciju za medije Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Svakom dobronamjernom SDP-ovcu nije u interesu raditi ništa loše stranci, nego svi radimo u interesu stranke nakon produktivnog ogulinskog sastanka, što već pokazuje rezultate', ocijenio je Bernardić.

Istaknuo je i da mu nije žao zbog kampanje 'Di su pare?' kojom se borio za slobodu govora, medija i satire te kako je nije prekinuo i nastavlja i dalje boriti se protiv cenzure.

Kazao je da je Predsjedništvo prikupilo primjedbe na nacrt novog Statuta te da će u utorak formulirati amandmane koje će poslati Glavnom odboru koji se okuplja 17. veljače kako bi to tijelo utvrdilo konačan prijedlog Statuta što će ga u ožujku izglasati konvencija.

Neuobičajeno, nakon sjednice Predsjedništva većina članova stala je iza Bernardića dok je odgovarao na pitanja, osim Bojana Glavaševića, Mihaela Zmajlovića i Siniše Hajdaša Dončića koji su otišli, ispričavši se obavezama.