NE ŽELI SUDJELOVATI U JAVNOM RATU

Bernardić: Ova igra mi se ne sviđa

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić poručio je danas kako ne želi javno sudjelovati u sukobu između bivšeg ministra financija Slavka Linića i premijera Zorana Milanovića te da svoje mišljenje i stavove uvijek iznosi na stranačkim tijelima.

'Svoje mišljenje i stavove uvijek iznosim i zastupam na tijelima stranke. Ova igra mi se ne sviđa. U javnom obračunu članova SDP-a neću sudjelovati', poručio je Bernardić reagirajući na Linićevu konferenciju za novinare.

Linić je na njoj premijera optužio da ga je smijenio kako bi zaštitio članove svoje obitelji, prijatelje i parcijalne interese određenih krugova, a da bi zanemario državničke interese.

Također je posredno pozvao članove i ogranke stranke da se opredijele vjeruju li njemu ili premijeru Milanoviću.

Na pitanje strahuje li od pada Vlade, Bernardić samouvjereno odgovara.

'Imam mali problem jer od ničeg ne strahujem. Ali želim vjerovati da će SDP naći snage, mudrosti i stabilnosti da reforme koje je započeo, u ovom teškom trenutku za zemlju, nastavi provoditi. Jer činjenica je da mnoge reforme koje su napravljene, njihovi rezultati još ne mogu doći do izražaja, što će sasvim sigurno biti u sljedećih godinu, dvije ili tri dana.'