poruka iz Slavonskog Broda

Bernardić o povratku učenika u škole: Tandem Plenković - Divjak se pogubio

20.05.2020 u 17:24

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u srijedu u Slavonskom Brodu, govoreći o naputcima o povratku učenika razredne nastave u klupe, da se tandem Plenković - Divjak pogubio

Bernardić je rekao kako je njihovo nerazumijevanje roditelja i djece tužno, a predsjednik Vlade, kako je dodao, o tom se pitanju niti ne izjašnjava, nego da se skriva iza ministrice Divjak.

Predsjednik SDP-a podsjetio je i na SDP-ov prijedlog da se za ovu godinu ukine državna matura.

"Umjesto da ukinu, forsiraju državnu maturu s tim da ne znaju kako je održati. Roditelje i djecu ne treba dodatno dovoditi u neizvjesnost i strah. Očito je da Divjak i Plenković to ne razumiju", rekao je.

Bernardć nije htio komenitirati odlazak Ivana Penave iz HDZ-a.

Na novinarski upit hoće li se te promjene u HDZ-u odraziti na rezultate u V. izbornoj jedinici u prilog SDP-u, odgovorio je da je "jedino što im u prilog svakog dana sve veće povjerenje građana".

"Stanje u HDZ-u ne mislim komentirati. U životu, kao i u politici, svatko je slobodan izabrati svoj put", poručio je.

Na konferenciji za novinare predsjednik SDP-a je rekao da državna vlast ne čini dovoljno na rasvjetljavanju sudbine zatočenih i nestalih. Ocijenio je da "ova Vlada o tom pitanju nije napravila apsolutno ništa, kao i o pitanju opće potpore Slavoniji".

"U zadnje četiri godine bio je prisutan jedan PR-ovski projekt koji je služio stvaranju dojma da se nešto radi. Skrivalo se iza projekata, papira, povjerenstava, naputaka iz Bruxellesa, na kraju krajeva, iza 11 ministara koji su morali otići zbog sumnje za korupciju", ponovio je Bernardić.

"Tko god nam budu politički protivnici, ova Restart koalicija će uvjerljivo pobijediti jer smo tu prvenstveno zbog interesa ljudi, njihovih života i sudbina. Cilj nam je jedan novi zdravi početak za Hrvatsku. Hrvatska to zaslužuje", rekao je Bernardić, ističući da će koalicija biti ukupni pobjednik te da dobar rezultat neće izostati ni u V. izbornoj jedinici.