ALARMANTNO STANJE

Bernardić: Gdje su vrtići koje je Bandić obećao izgraditi?

11.05.2016 u 12:46

Bionic
Reading

Zagrebački SDP zatražio je da se za nadolazeću sjednicu Gradske skupštine 19. svibnja u dnevni red uvrsti rasprava o stanju u vrtićima jer smatraju da posljednji događaji odnosno prosvjedi odgajateljica upućuju na to da je stanje alarmantno

Davor Bernardić, šef zagrebačkog ogranka SDP-a, ističe - kako se odnosimo prema djeci, tako se odnosimo i prema budućnosti.

'Nužno je smanjiti broj djece u vrtićkim grupama, odgajateljice ne smiju biti potplaćene, potrebno je napraviti razvoj mreže vrtića, više izdvajati za didaktičku opremu, igračke i sredstva za rad, a Grad mora postati socijalni partner u razgovorima s predstavnicima predškolskog odgoja. Zbog svega toga podržali smo i prosvjed odgajateljica', kazao je Bernardić. Naveo je kako je stanje u vrtićima izrazito teško, da se ne poštuje državni pedagoški standard o broju djece u skupinama te da 'tete' često moraju raditi i s više od 30 djece u grupi.

Milan Bandić u svojoj je kampanji najavio izgradnju 10 vrtića, 10 škola i 10 dvorana, a od toga nema ništa. Volio bih da se izgradnja vrtića uvrsti u plan za 2017.', naglasio je Bernardić.

Naveo je da u programu gradnje od 2012. stoji izgradnja pet vrtića i da se to od tada nije realiziralo. Najavio je kako očekuje da će se usvojiti njihov zahtjev za uvrštenjem vrtića u dnevni red Skupštine i da će se na njoj raspravljati o stanju koje uključuje i prehranu u predškolskom odgoju.