SPORAZUM S hns-OM

Bernardić: Cijelo vrijeme smo u kontaktu s Alexom Braunom

03.04.2017 u 12:24

Bionic
Reading

SDP i HNS potpisali su sporazum o suradnji na lokalnim izborima u Zagrebu i time parafirali podršku Anki Mrak Taritaš kao zajedničkoj kandidatkinji za zagrebačku gradonačelnicu. Jedino ona i njihova suradnja, istaknuto je na potpisivanju sporazuma u ponedjeljak, mogu donijeti promjenu u Gradu Zagrebu. Ujedno, na današnjoj presici predsjednik SDP-a Davor Bernardić demantirao je spekulacije da je s američkim PR stručnjakom Alexom Braunom dogovorio suradnju, istovremeno potvrđujući da je stranka cijelo vrijeme u kontaktu s njim

Koalicija HNS-a i SDP-a vraćala je građanima nadu u najtežim vremenima, ustvrdio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić. 'Hrvatska je zaslužila bolje i treba postati zemlja u kojoj svi žive bolje. Sve što se zadnjih dana događa u Hrvatskoj svjedoči da ono što je HDZ započeo '90-tih kad tad dođe na naplatu', rekao je Bernardić.

Zagreb, dodao je, mora postati motor razvoja cijele Hrvatske. 'Kada sam rekao da je SDP spreman napraviti korak unatrag, onda smo bili svjesni da moramo napraviti korak u interesu građana, a korak u interesu građana su korak za promjene na čelu grada Zagreba koje mogu osigurati da Zagreb postane brži, perspektivniji i jeftiniji', rekao je Bernardić.

'Promjena počinje promjenom na čelu. Drago mi je da možemo podržati Anku Mrak Taritaš čija podrška SDP-a osigurava rezultat koji nam treba, a to su promjene u Gradu Zagrebu', rekao je, među ostalim, Davor Bernardić.

Da je Anka Mrak Taritaš pravo lice promjena u Zagrebu, poručio je i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, kazavši da je ona jedina osoba koja može pobijediti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića

SDP je podrškom Anki Mrak Taritaš pokazao da mu je stalo do promjena u gradu Zagrebu, poručio je Vrdoljak. 'Ovo je sporazum koji će nakon 21. svibnja pokazati kakva je vlast koja ima odlučnost, volje, koja ima znanje i povjerenja', kazao je Vrdoljak.

'Ana je kandidat liberala, ne samo u političkom smislu, nego i po pitanju slobode. Slobode da se ne smijemo ni u gradu ni u državi bojati i da svatko ima poziciju u gradu bez obzira na boju kože, vjeru i stranačku pripadnost ', rekao je Vrdoljak.

Da zajedničkim politikama SDP i HNS mogu izgraditi grad kakav treba biti, rekao je v.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a Saša Molan. 'Promjene su nužne. Pozivam građane da nas podrže u promjenama i da promijenimo trenutno stanje i model upravljanja gradom', rekao je Molan.

'Godina 2017. bit će godina promjena', ustvrdila je pak sama Anka Trak Taritaš.

'Želimo vratiti Grad Zagreb građanima koji već dugo ne odlučuju o njemu. Želim da Zagreb bude otvoren, multikulturalni grad, što je oduvijek bio. Ovaj posao gradonačelnika radit ću najbolje što znam jer je to kruna cijele moje karijere. Imam osjećaj da dobivam odličnu priliku koju neću propustiti', rekla je Mrak Taritaš.

U sporazumu je potvrđeno da će jedan njezin zamjenik biti iz redova SDP-a, dok će drugi biti nestranački, oko kojega će se postići dogovor. Jednako tako, iz SDP-a bi trebao doći i predsjednik Skupštine. Mrak Taritaš bit će prva i na listi.

Oko svega ostaloga, rečeno je na press konferenciji, još će se razgovarati.

Vezano uz spekulacije da je Davor Bernardić dogovorio suradnju s američkim PR stručnjakom Alexom Braunom, šef SDP-a kazao je da je ta stranka cijelo vrijeme u kontaktu s Braunom i da cijelo vrijeme razgovaraju. Na pitanje je li s Braunom dogovorena ikakva suradnja, rekao je 'ne'.
  • +2
SDP i HNS potpisali sporazum o izlasku na izbore u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL