'PREPUŠTAM MU LAGANIJI'

Beljak pozvao 'početnika' Bernardića da se zajedno okušaju u pušenju jointa

16.03.2019 u 10:53

Bionic
Reading

Nakon što je SDP založio za potpunu legalizaciju marihuane, predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak uputio je predsjedniku socijaldemokrata Davoru Bernardiću otvoreni poziv da se okušaju u degustaciji

'Sad kad je SDP podržao prijedlog HSS-a da se legalizira marihuana, pozivam Davora Bernardića da zajedno degustiramo. Naravno, u Amsterdamu gdje je legalno. Njemu kao početniku prepuštam laganiji', tvitao je Beljak u subotu.

Bernardić je u četvrtak predložio da se u Hrvatskoj omogući uzgoj industrijske konoplje uz iskorištavanje cijele biljke te se zauzeo za potpunu legalizaciju marihuane.

'Smatram da bi legalizacijom i liberalizacijom pod kontrolom države ostvarili dodatni rast i prihode koji bi mogli usmjeravati u otvaranje novih radnih mjesta, rezultat legalizacije marihuane bio bi dodatni razvoj turističkog sektora, rast poljoprivredne proizvodnje i BDP-a', izjavio je Bernardić u Hrvatskom saboru u vremenu rezerviranom za slobodne teme.

Stav je SDP-a da za uzgoj industrijske konoplje ima velik broj jakih argumenata - plasman nije upitan jer je potražnja veća od ponude, dugoročno nema straha od zasićenja tržišta, a biljka se može koristiti za preradu više desetaka tisuća proizvoda.

Hrvatska je danas u idealnoj poziciji za proizvodnju, ima odličnu klimu, puno obradivih površina, na dobrom je geostarteškom položaju, članica je EU. Zbog svega toga otvara nam se prostor da postanemo lider EU u najbrže rastućem biznisu, proizvodnji kanabisa, ustvrdio je Bernardić, držeći kako ne bi smjeli dopustiti da od te proizvodnje zarađuju drugi.

  • +23
Krešo Beljak Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL