bez obzira na razlike

Beljak pozvao cijelu oporbu da se ujedini i sruši HDZ, podsjeća na Mačeka

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 15.10.2021 11:32
  • Objavljeno 15.10.2021 u 11:32
Krešo Beljak (HSS)

Krešo Beljak (HSS)

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak pozvao je u petak na ujedinjenje opozicijskih stranaka i na izborima, kako bi na idućim izborima poslale HDZ u opoziciju

"Iako postoje brojne razlike između stranaka opozicije, iako se radi o 'nespojivim' ideologijama i cijelom spektru stranaka od krajnje ljevice do krajnje desnice, politička pragmatika i matematika jednostavno nalažu ovo rješenje kao prihvatljivo i poželjno", poručio je Beljak u priopćenju.

Bez obzira na sve razlike postoji i zajednički nazivnik, a nadam se i interes svih tih stranaka - borba protiv HDZ-a i interes da se HDZ nakon idućih izbora pošalje u opoziciju, a možda nakon toga i u ropotarnicu povijesti, navodi Beljak.

"Takvih primjera je bilo bezbroj u povijesti, a ima ih i danas. Spomenut ću samo Vladka Mačeka, koji je na zadnjim izborima prije Drugoga svjetskog rata bio čelnik ujedinjene opozicije cijele tadašnje države, od Makedonije do Slovenije, jer je svima tada bilo u interesu poraziti vladajuće”, kazao je.

Beljak podsjeća kako je uoči izbora 2020. već predlagao nešto slično, ali njegov prijedlog o ujedinjenju opozicije nije naišao na odobravanje nijedne stranke niti javnosti.

“Rezultat je bio takav da je HDZ ostao na vlasti. Možda je vrijeme da se opet razmisli o tome imaju li sve opozicijske stranke bar jedan zajednički cilj ili je stvarno nekima u interesu da HDZ i dalje, usprkos podršci od manje od trećine birača, ostane na vlasti”, rekao je.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!