šef kluba sdp-a

Bauk: Lagao bih kad bih rekao da me ne iznenađuje Josipovićeva podrška Bandićevom doktoratu

20.03.2019 u 14:39

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk u srijedu je novinarima izjavio da nije iznenađen da predstavnici manjinskih zajednica i antifašista već treću godinu za redom ne žele sudjelovati u službenoj državnoj komemoraciji u Jasenovcu

"U stavu Vlade i državne vlasti nije se ništa promijenilo prema tim pitanjima što bi promijenilo njihovu odluku tako da me to ne iznenađuje“, komentirao je Bauk.

Osvrnuo se i na prijedlog dodjele počasnog doktorata Milana Bandiću, rekavši da je to "na tragu kretanja u rangu Sveučilišta u Zagrebu u zadnjih nekoliko godina tako da je to jedna logična odluka“.

Upitan je li u redu da je uskoro ponovni član SDP-a Ivo Josipović podržao dodjelu počasnog doktorata Bandiću, Bauk je odgovorio: "Lagao bih vas kad bih rekao da nisam bio iznenađen“.

"Nisam ulazio u razloge koje je obrazložio. Napisao je javno što misli i neću dalje javno polemizirati s bivšim ili budućim članovima moje stranke. Josipović je sveučilišni profesor i dopuštam da o stvarima koje se tiču Sveučilišta zna više od mene pa onda neću ulaziti u polemiku u tom smislu“, kazao je Bauk.

Josipović je jučer za N1 izjavio da ne bi imao ništa protiv da se Bandiću dodijeli počasni doktorat, pripisujući mu u zasluge izgradnju Muzičke akademije.