ISKUSNI PARLAMENTARAC

Bauk: Ne bi me čudilo da u kolovozu imamo još jednu izvanrednu sjednicu

25.07.2023 u 12:17

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk komentirao je u N1 Studiju uživo izvanrednu sjednicu Sabora koja je na zahtjev predsjednika Republike Zorana Milanovića održana proteklog vikenda

Prema Baukovim riječima, tri dana izvanredne sjednice Sabora donijela u fokus probleme oko štrajka sudskih službenika i slučaja u HEP-u koji je u bescjenje prodavao plin jer Vlada nije promijenila uredbe.

Bauk za N1 upozorava da je do pukotina u parlamentarnoj većini došlo zbog zaključka o neplaćenim danima provedenim u štrajku. “Vladajući uvijek smatraju da je parlament nepoteban, a opozicija politički može djelovati samo kroz parlament”, govori i dodaje da ga “ne bi čudilo da u kolovozu imaju još jednu izvanrednu sjednicu”.

“Ne bih spekulirao o tome tko bi je sazvao. Ako neće ni Vlada ni predsjednik Sabora, logično bi bilo opet to zatražiti od predsjednika Republike. Ali mislim da se to neće dogoditi, da će stvari riješiti. Ipak, ostavljam otvorenu tu mogućnost.”

“Spadam u red onih koji bolje razumiju njegove metafore. Želio je naglasiti pozitivan učinak parlamentarne rasprave na zdravlje nacije. U zdravom tijelu, zdrav duh”, kaže Bauk o predsjednikovoj izjavi da daje zastupnicima ključeve dvorane da se loptaju, ali da ništa ne razbiju.

  • +27
Sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Predsjednik nije došao u Sabor obrazložiti svoj zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice, a Bauk kaže kako su Milonovićevi stavovi svima dobro poznati i da ih on često i jasno izražava.

“Očito je da predsjednikovi zaključci žive u Vladinom srcu”, kaže SDP-ovac.