DRŽAVNE STIPENDIJE

Banožić s budućim zrakoplovnim tehničarima: Vlada nastavlja s opremanjem HRZ-a

01.02.2023 u 20:20

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić uručio je u srijedu ugovore u stipendiranju osmorici učenika koji se školuju za zrakoplovnog tehničara u Zrakoplovnoj tehničkoj školi „Rudolfa Perešina“ u Velikoj Gorici te je poručio kako je Vlada odlučila nastaviti modernizaciju i opremanje HRZ-a.

„Predanost i izvrsnost naših zrakoplovnih tehničara nešto je s čime se posebno ponosimo i zato mi je drago što ćete i vi uskoro biti dio tima vrhunskih stručnjaka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ-a)“, poručio je Banožić.

Vjeruje, kaže, kako ulaganje u obranu i sigurnost, nije i ne može biti potrošnja. "Ulaganjima investiramo u budućnost, prosperitet i mir. Investiramo tako i u prilike za zapošljavanje mladih, za odabir zanimljivih i dinamičnih zanimanja. Svjesni smo činjenice kako je ispred napredne tehnologije, za uspješno čuvanje hrvatskog neba i zaštitu hrvatskih interesa, najznačajniji i najzaslužniji čovjek – vrhunski pilot i zrakoplovni tehničar“, poručio je.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec zahvalio je roditeljima učenika što ih podržavaju u njihovoj želji za služenjem Domovini, istaknuvši kako su kao dio Hrvatske vojske, u sigurnim rukama.

Ministarstvo obrane započelo je s programom stipendiranja učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima – zrakoplovni tehničar u školskoj godini 2017. /2018. Od tada do danas Ministarstvo obrane sklopilo je ukupno 129 ugovora, stoji u priopćenju.