'ne' spalionici

Bandića uoči Skupštine dočekali prosvjednici

28.09.2017 u 09:37

Bionic
Reading

Uoči sjednice Skupštine Grada Zagreba aktivisti Zelene akcije i udruge UZOR iz Resnika razvukli su na ulazu transparente 'Zagreb prijestolnica smeća' i 'Kurenje je passe' te zatražili od zastupnika da se na današnjoj sjednici usprotive izmjenama Prostornog plana Grada Zagreba

Aktivisti smatraju da najavljenim izmjenama gradonačelnik Milan Bandić želi nastaviti realizirati štetan projekt izgradnje spalionice otpada u naselju Resnik.

  • +4
Prosvjed ispred Gradske skupštine protiv izgradnje spalionice otpada u Resniku Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Bandić ovim izmjenama nastavlja dosadašnju praksu višegodišnjeg zanemarivanja sustava odvajanja i recikliranja kojim je Zagreb doveo i do titule najgore metropole EU-a u odvajanju i recikliranju otpada. Izgradnja spalionice nema podlogu u Planu gospodarenja otpadom RH koji ju ne propisuje', izjavio je Marko Košak iz Zelene akcije.

Po ulasku u Skupštinu Bandić je u prolazu dobacio da je on izbore dobio u Resniku i da spalionice neće biti, već da će se napraviti Centar za gospodarenje otpadom s mehaničkom-biološkom obradom.