REGULACIJA PROMETA

Bandić u jeku izbora kupio taksiste

24.05.2013 u 15:36

Bionic
Reading

Teslina ulica u Zagrebu postaje poluprometna ili polupješačka ovisno kako se promatra. Naime, već nekoliko dana kroz nju prolaze taksisti, a danas su u njoj, što je zabilježilo oko naše kamere, radnici Holdinga ponovno mijenjali signalizaciju

Nije prošlo ni godinu dana kako je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, zajedno s nadležnim gradskim uredom za promet odlučio da Teslinaulica na potezu od Preradovićeve do Gajeve postane pješačka zona.

Obrazloženo je to tada željom da u središtu grada ima što više pješačkih zona, restorani i kafići u toj ulici dobili su priliku postaviti terase i građani su ovaj potez prihvatili, a jedini protivnici te ideje bili su taksisti parkirani na vrhu Preradovićeve.

Žalili su se Bandiću i pročelniku Ureda za promet Davoru Jelaviću, jer su putnike morali voziti kružno na zeleni val, ali odgovora nije bilo sve do prije par dana.

Tada je, doznajemo od taksista, jedan od njihovih kolega u Preradovićevoj ulici zaskočio gradonačelnika objasnivši mu da su pisali, ali da odgovora nije bilo.

I kako to biva, Bandić je u jeku lokalnih izbora sve riješio.

Signalizacija je promijenjena i kroz Teslinu od danas i službeno mogu taksisti i pješaci, a smog i buka automobila zasigurno neće smetati ni onima koji će na ulici nešto prezalogajiti i to masno platiti.

Jedinstven ugođaj u središtu grada kakvog zasigurno nema u Uniji. Barem je po nečem Zagreb prvi.