PODJELA PLIJENA

Esih otkrila što su ispregovarali, Bandić tvrdi: Pojma nemam!

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 10.07.2017 16:04
  • Objavljeno 10.07.2017 u 15:39
Bruna Esih i Milan Bandić
Bruna Esih i Milan Bandić Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjević
Zagreb je oformio Skupštinu, a tanku većinu 26 od 51 zastupnika čine tri stranke: BM 365, HDZ i Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Iako sporazum koji su potpisali u cijelosti još nije prezentiran javnosti, neke njegove dijelove otkrila je Esih

Tvrdi da u njemu nema točke koja se tiče izmjene Trg maršala Tita, već da su u njemu zajedničke programske točke.

'Najznačajnija točka na kojoj smo inzistirali to je da svi oni koji su u njemu zadržavaju svoj politički identitet i da se imaju pravo zalagati za ostale programske točke za koje su se zalagali tijekom kampanje', kazala je Esih.

  • +13
Prva sjednica Skupštine Grada Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Navela je da je njezin klub zastupnika prema sporazumu dobio predsjedanje četirima skupštinskim odborima.

'Dobili smo Odbor za imenovanja naselja, ulica i trgova, Odbor za obrazovanje i sport, Odbor za prostorno uređenje i Odbor za međugradsku i međunarodnu suradnju', navela je Esih.

Dodala je da uz osnovni sporazum postoji i onaj interni između stranaka, koji je bio preduvjet da se potpiše osnovni. Interni sporazum je taj koji je regulirao izmjenu imena Trga maršala Tita.

'Ovo ne bih nazvala koalicijom nego sporazumom o programskoj suradnji. U sporazumu se puno točaka prelama pa je teško reći čije je što. Tu je niz komunalnih tema, izgradnja dječje bolnice...', kazala je Esih.

Zlatko Hasanbegović naveo je da se u svakom trenutku mogla složiti alternativna skupštinska većina.

'Većina je mogla biti drukčija. Oni koji su sada nezadovoljni temeljem vrijednosti koju su zastupali, ako je Tito bio zadnja točka obrane, mogli su biti većina i spriječiti izmjenu imena za koju očekujemo da će se uskoro dogoditi', kazao je Hasanbegović.

Andrija Mikulić (HDZ), novi-stari predsjednik Skupštine, naveo je da je, iako je dobio svega 26 ruku za predsjednika, izabran većinom zastupnika.

'To je preko pedeset posto', kazao je Mikulić i dodao da je u sporazumu navedeno 17 projekta za bolji Zagreb. Jedan od projekata je dječja bolnica, obnova fasada, kao i sve ono što se obećalo u kampanji', kazao je Mikulić.

Milan Bandić tvrdi da u pregovorima uopće nije sudjelovao jer je on predsjednik stranke na nivou države, a ne i zagrebačke organizacije.

'Pojma nemam što se događalo. Nemojte se smijati', kazao je Bandić.

Upitan da komentira Lustigovu promjenu mišljenja i je li točno to da je jutros bio kod njega, samo je dobacio: 'Lustig je meni kao drugi otac. Bio i ostao.'

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal
404 - tportal