VJERAN BANDIĆU

Branko Lustig, filmaš koji je preživio holokaust, glasat će za promjenu imena Titovog trga

07.07.2017 u 16:44

Bionic
Reading

Branko Lustig, filmaš nagrađen Oskarom koji je ujedno prežovio holokaust i zloglasni nacistički logor Auchwitz, glasat će u zagrebačkoj Skupštini za promjenu imena Trga maršala Tita

Lustig je u Skupštinu došao s liste Milana Bandića koji je zajedno s HDZ-om i zastupnicima Brune Esih potpisao koaliciju.

Ulazak u koaliciji a time i sklapanje većine kako bi se Skupština mogla konstituirati Esih je uvjetovala promjenom imena Trga maršala Tita koji bi se, prema Bandićevom prijedlogu, zvati Trg Republike Hrvatske.

'Što biste vi uradili na mom mjestu?', rekao je za 24sata i dodao da mu još nitko nije dao ništa na potpis. 'Kao zastupnik i dio većine koja predlaže promjenu, vjerojatno ću potpisati. Ostat ću vjeran grupi kojoj pripadam', rekao je Lustig.

'U samom sporazumu se govori o načinu raspodjele odbora u Gradskoj skupštini i časničkih dužnosti te se navode konkretni elementi programske suradnje vezano uz određene ključne gradske projekte o kojima odlučuje Gradska skupština', pojasnio je novinarima u Saboru Zlatko Hasanbegović s liste Brune Esih.

  • +11
Propali pokušaj konstituiranja zagrebačke Gradske skupštine Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Što se tiče sastav Odbora, kazao je da je tu načelno dogovoreno koji klubovi imaju predsjednička mjesta, a sastav će se odrediti do ponedjeljka. Hasanbegović je potvrdio da će njegovoj stranci pripasti Odbor za imenovanje ulica i trgova, ali će u ponedjeljak o tome odlučiti Skupština.