progovorio i o imunološkom zavodu

Bandić poručio da je njegova stranka prešla s riječi na djela: Članarine daju u fond solidarnosti, odriču se pola plaće

22.04.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Milan Bandić, predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik, na konferenciji za novinare u središnjici stranke kazao je kako je umjesto populističkih poruka prešao s riječi na djela i otkrio aktivnosti stranke u kontekstu borbe protiv koronavirusa i potresa

Donijeli su nekoliko odluka. 'U dvostrukoj kataklizmi koja je zadesila Zagreb donijeli smo odluku da zamrznemo sve aktivnosti stranke osim onih koje su usmjerene protiv Covida 19 i za sanaciju potresa. Trebali smo osnovati selo 365 u Kloštar Ivaniću. Imali smo i prijedlog izmjene Izbornog zakona. Htjeli smo da se pola ljudi bira direktno, a pola sa stranačkih listi, no sve smo to stavili na stranu.

Drugu odluku koju smo donijeli, da tri mjeseca članarinu uplatimo u fond solidarnosti. Treće, da 50 posto sredstava koja participiraju u zakonodavnoj vlasti uplate u fond solidarnosti', kazao je Bandić.

'Umjesto populističkih poruka koje smo čuli, mi smo prešli s riječi na djela i stavili probleme Zagreba i države ispred stranačkih interesa', poručio je.

  • +4
Konferencija za medije Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović

Pohvalio se sa samo dva novozaražena danas u Zagrebu.

Istaknuo je problem Imunološkog zavoda i kaže da je Zagreb povukao puno poteza vezano za dizanje te ustanove na noge, no da u državi nitko nema sluha za to. Kazao je da je pisao ministru gospodarstva Darku Horvatu i premijeru Andreju Plenkoviću o tome, no da mu nisu odgovorili.