podjela materijala za oštećene kuće

Štromar kaže kako je šteta od potresa 42 milijarde kuna, Bandić se ne slaže: 'Ja sam preozbiljan čovjek'

22.04.2020 u 09:15

Bionic
Reading

Mjesec dana od velikog zagrebačkog potresa gradonačelnik Milan Bandić obišao je Donji grad te je komentirao izjavu ministra graditeljstva Predraga Štromara koji je kazao kako šteta od potresa iznosi 42 milijarde kuna. 'Ne bih komentirao ministra Štromara, ja sam preozbiljan čovjek', kazao je Bandić i naglasio da nismo ni blizu procjeni konačne štete

'Zakon o obnovi čekamo k'o ozebli sunce, ovo nam je palijativna mjera gašenja požara za ljude kojima je potrebna pomoć. U Podsljemenu očekujemo još više zahtjeva. U podsljemenskom dijelu su obiteljske kuće te će im ova pomoć više značiti', kazao je Bandić obilazeći stradala područja u Donjem gradu. Riječ je o doniranju građevinskog materijala za hitne popravke.

Kaže kako su koristili zakonski okvir prirodne nepogode i žurnosti te poštivali zakon o javnoj nabavi. 'Ovo je privremeno rješenje za privremene popravke', poručio je.

'Za desetak dana tek ćemo imati procjenu statičara za 19 tisuća objekata. Govoriti sada o slobodnim procjenama je nezahvalno, ja sam preozbiljan čovjek da bih to govorio. Molim ljude za strpljenje, ovo je utakmica koja traje i koju ćemo dobiti zajedno.

Ne bih komentirao ministra Štromara, ja sam preozbiljan čovjek. Dok se ne donese zakonski okvir, da uredimo Zagreb i statički i estetski i funkcionalno', istaknuo je gradonačelnik.

  • +9
Milan Bandić u obilasku građevinskog materijala za sanaciju ostećenja od potresa Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

Na pitanje o kritikama oporbe oko tvrtki koje nabavljaju građevinski materijal, odgovara: 'Oporba uvijek ima svoje ideje.'

'To su brzi postupci i nitko ne provjerava tko je u kojoj stranci', poručio je Bandić i kazao kako će sve tvrtke staviti na internetsku stranicu Grada.

  • +14
Zagreb mjesec dana nakon potresa Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovačev