IMENOVANJE U PONEDJELJAK

Bandić odlučuje tko će ga zamijeniti u Zagrebu

13.11.2009 u 14:50

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak će imenovati vršitelja dužnosti koji će za vrijeme njegove predsjedničke kampanje obnašati gradonačelničku dužnost

ZAGREB - "U ponedjeljak prije nego što odem na put, odlučit ću tko će me zamjenjivati na dužnosti gradonačelnika", izjavio je danas Bandić nakon otvorenja memorijalnog prostora "Zagorka" na zagrebačkom Dolcu.

Na novinarsko pitanje koliko novca namjerava potrošiti u kampanji, odgovorio je da će potrošiti tri puta manje nego što to danas pišu neke dnevne novine. "Potrošit ću tri puta manje nego što to piše danas na naslovnici jednog dnevnog lista, ali i manje od onoga tko na izborima bude iza mene, odnosno drugi, budući da ću ja pobijediti", rekao je Bandić.

Rekao je i kako on nikoga nije prisiljavao da mu da potpis za kandidaturu, komentirajući novinske napise da su radnici "Konstruktora" bili podvrgnuti pritisku. "Do sada sam prikupio više od 10 tisuća potpisa i nitko iz moga stožera, niti ja osobno nismo nikoga prisiljavali, a je li se nešto takvo događalo na terenu, ja to ne znam", rekao je.

Za radnike Zagrebačkog holdinga, za koje se u medijima špekulira da rade u njegovu izbornom stožeru, rekao je kako oni, kao i svi ostali, moraju izvršavati svoje radne obveze, a u slobodno vrijeme mogu politički djelovati po svome nahođenju, kao i svi ostali građani.

Na novinarsko pitanje da prokomentira medijske napise o prodaji zagrebačke "Arene", odgovorio je da to treba pitati vlasnika, odnosno Ingru, jer Grad i Vlada svoje obveze uredno ispunjavaju.