slučaj gup

Bandić: Do zadnje kapi svog života branit ću razvoj grada. Bojim se jedino Boga!

04.02.2020 u 13:15

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u utorak da od zastupnika u Gradskoj skupštini očekuje da ne zaustave razvoj Grada već da podrže izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP).

"Od zastupnika koji misle dobro o ovom gradu očekujem da ne zaustave razvoj Grada jer to nije GUP Milana Bandića, to je GUP Zagreba", rekao je Bandić novinarima nakon konferencije "Ljudsko bratstvo - temelj sigurnosti i mira u svijetu" Islamske zajednice u Hrvatskoj i Hrvatske biskupske konferencije.

Upitan boji li se da GUP neće proći na glasanju u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, ustvrdio je da se "boji jedino Boga", a GUP je u redovnoj proceduri.

"Moje je da poštujem statut, poslovnik, zakonske propise i ne zaustavim razvoj grada. Do zadnje kapi svog života branit ću razvoj grada i interes i dobrobit Zagrepčana", poručio je Bandić.

U četvrtak bi Gradska skupština trebala raspravljati o predloženim izmjenama GUP-a kojima su predviđene prenamjene zemljišta za projekt tzv. "zagrebačkog Manhattana". U međuvremenu su oporbeni zastupnici pokrenuli inicijativu da se o izmjenama GUP-a provede referendum.

  • +27
Tisuće na prosvjedu protiv Bandića u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL