BITKA ZA ZAGREB

Bandić nutka predizborna rezanja komunalija, zastupnici ga rešetaju

22.10.2015 u 10:15

Bionic
Reading

'Narednih dana snizit ćemo cijenu parkinga i javnog gradskog prijevoza', kazao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine, odgovarajući na pitanje Dominika Etlingera, SDP-ova zastupnika, vezano za naplatu odvoza smeća koje bi trebalo pojeftiniti početkom studenog

Koliko i kada bi prijevoz i parkiranje trebali pojeftiniti, Bandić nije pojasnio.

Odgovarajući na Etlingerovo pitanje kojim je tražio pojašnjenje temeljem čega se došlo do zaključka da će stanari u zgradama proizvoditi smeće za koje će biti dostatne kante od 50 litara, a za ono iz kuća 120 litara, Bandić je kazao 'da se to uvijek može promijeniti i kante zamijeniti'.

'Od početka studenog ljudi koji žive u zgradama odvoz smeća će plaćati u prosjeku 44 posto niže, a u kućama 32 posto', istaknuo je Bandić.

Pojasnio je da je dao nalog Čistoći da do konca studenog obračun po kvadraturi stambenog prostora mora pretvoriti u metre kubne proizvedenog smeća.

S obzirom na to da bi zbog ovog pretvaranja Čistoća mogla ostati bez 45 milijuna kuna, Etlingera je zanimalo kako se to misli nadoknaditi, na što je Bandić odgovorio: 'Radom.'