OD PRNJAVORA DO LAS VEGASA

Bandić ne poriče da je 62 puta bio u Rimu. Pogledajte gdje je putovao u zadnjih osamnaest godina

18.05.2018 u 18:22

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je na današnjoj sjednici pokrenulo postupak protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića zbog potpisivanja ugovora u ime grada o zakupu poslovnog prostora u vlasništvu člana stranke i 62 putovanja avionom u Rim na trošak građana iako se tamo nije s kim nije sastajao. Iz Grada su za Dnevnik Nove TV naveli da je kod njih moguće izvršiti uvid u spise vezane za službena putovanja

'Referirajući se na navodnu tvrdnju da nikakvih sastanaka nije bilo možemo samo reći da pokušaj skretanja pažnje s drugih tema ne može proći jer na svaku neistinu i insinuaciju u ovom Uredu mogu se dobiti točni podatci i činjenice', poručili su iz Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava grada Zagreba.

Naveli su da je Bandić u osamnaest godina koliko je gradonačelnik službeno posjetio: Ankaru, Berlin, Mainz, Beč, Lisabon, Moskvu, Pečuh, Ljubljanu, Budimpeštu, Bruxelles, Milano, Rim, Sarajevo, Peking, Šangaj, Sankt Peterburg, Sofiju, Skopje, Varšavu, Astanu, Tiranu, Sarajevo, Prištinu, Amsterdam, Pariz, New York, Washington, Los Angeles, Las Vegas, Beograd, Podgoricu, Trst, Prag, Portorož, Suboticu, Tavankut, San Francisco, Toronto, Pitsburg, Bratislavu, Banja Luku, Srebrenicu, Prnjavor, London, Mostar, Salzburg, Maribor.

  • +9
Gradovi u koje je Bandić putovao proteklih 18 godina Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uz to, navode da je sudjelovao na sastancima gradonačelnika glavnih gradova EU i Europske komisije od kojih je jedan bio u Rimu - 2014.godine.

Napominju da se o putovanjima gradonačelnika redovito se obavještava javnost, ali da interes medija barem do sada, nije bio značajan.