BIZARNO OTVARANJE PREUREĐENOG TRGA

[FOTO] Bandić krenuo u košnju trave na Trgu žrtava fašizma, došlo i do naguravanja

19.10.2018 u 17:32

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon što je nepravomoćno oslobođen u aferi Štandovi, kasno poslijepodne svečano je otvorio preuređni Trg žrtava fašizma, odnosno park oko 'Džamije'. U bizarnom nastupu Bandić se odlučio na košnju trave, no dočekali su ga i prosvjednici iz incijative 'Vratite magnoliju'

Već jutros iz Bandićevoj su ureda najavili otvaranje preuređenog trga, a u najavi je stajalo da će službeno otvorenje biti obilježeno 'prvom košnjom umjetne trave', koju bi Bandić trebao obaviti uz asistenciju voditelja podružnice Zrinjevac.

Kako doznajemo, riječ je o Bandićevu svojevrsnom trolanju aktivista i gradskih zastupnika koji su optuživali da je umjesto prirodne na Trgu žrtava fašizma (popularnoj Džamiji) postavljena umjetna trava.

  • +3
Bandić kosi travu Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

I doista, Bandić se u 17 sati pojavio na Trgu žrtava fašizma obučen u uniformu radnika Zrinjevca te uz pomoć jednog od njih krenuo kositi travu. No to nisu dobro dočekali prosvjednici inicijative 'Vratite magnoliju', koji su mu uzvicima i trubama dali do znanja što misle.

U jednom trenutku došlo je i do naguravanja jer su Bandićevi ljudi grubo gurali s puta sve one koji su se našli ispred gradonačelnika.

Gradonačelnik Bandić je iznenada napustio Trg vidno uzrujan, odbivši davati izjave brojnim novinarima, te je uz pratnju sjeo u službeni automobil i odvezao se.

Podsjetimo, preuređenje Trga žrtava fašizma, na kojem se nalazi Meštrovićev paviljon, izazvalo je žestoko protivljenje građana. Radovi su počeli u veljači, trajali su sedam mjeseci, a iznosili 9,3 milijuna kuna. Dio građana iskazao je nezadovoljstvo i ne sviđa im se to što više nema klupa za sjedenje te je posječeno drveće, među kojima i magnolije, zbog čega je nastala i inicijativa Vratite magnoliju.

Inicijativa je u svibnju podnijela kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića i pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Silvija Novaka.

  • +15
Trg žrtava fašizma Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL