PREVARENI UČENICI IPAK IDU U TUNIS

Bandić dao 300 tisuća kuna za maturalac

28.08.2009 u 20:27

Bionic
Reading

Učenici XV. gimnazije sljedećeg će četvrtka krenuti na maturalno putovanje u Tunis, unatoč tome što je vlasnik agencije Viza tours uplaćeni novac potrošio. Maturante je spasio Milan Bandić donacijom od 300 tisuća kuna

Dio novca uplatili su i Allianz osiguranje, turistička agencija Kompas Zagreb te dva donatora koji su željeli ostati anonimni, a zajedno s Gradom prikupili su oko 800do 900 tisuća kuna, što je bilo dovoljno da maturanti ipak mogu krenuti na putovanje.

Zdravko Šojat, voditelj Viza toursa koji je potrošio 700 tisuća kuna koje su uplatili roditelji maturanata za put u Tunis na poslovanje agencije, iako je obećao, nije se pojavio na sastanku u školskoj sportskoj dvorani.

'Gradonačelnik Milan Bandić dao je inicijativu da Grad donira taj novac pa smo zato to uplatili. Nadam se da ćete to putovanje opravdati', rekla je Jelena Pavičević-Vukičević, zamjenica gradonačelnika Bandića, čime je oduševila veliku većinu roditelja i učenika.

Stjepan Kukuina, jedan od roditelja, ironično je proglasio Bandića Supermanom kojem bi u čast trebalo organizirati plesnjak. 'Novac koji je uplatio Bandić je novac poreznih obveznika. Ovoga puta sam dva puta platio. Svi hvale gradonačelnika, ali nitko ne govori o kriminalcu koji nam je pokrao novac. To je poruka i vama, djeco, da ne osvajate medalje za ovu školu nego da se bavite kriminalom', rekao je Kukina, koji je kao i Pavičević-Vukičević pozdravljen burnim pljeskom.

Grad će novac koji je dao školi iz proračuna Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport pokušati naplatiti tužbom protiv vlasnika agencije Viza tours, dok će se Kompas blokirati njihov račun, piše Jutarnji.hr.