INVESTITOR BEZ UPORABNE DOZVOLE

Balkon se urušio zbog loše gradnje

Bionic
Reading

To je potvrdila i građevinska inspekcija. Naime, nakon pregleda balkona utvrđeno je da je deka balkona armirana samo uz donji rub, a ne i gornji što je suprotno građevinskim propisima

Ironije li - šapuću među sobom stanari Miškinine ulice. Baš oni, otkada su se prije pet godina uselili u novoizgrađene stanove na toj adresi, međusobno se zezaju - ako nastane katastrofa, prvo će nam balkoni propasti. I propali su.

Barem onaj obitelji Kuzmanović na prvome katu. Šok koji je pretrpjela ta obitelji mogao se izbjeći da su zgradu gradili stručni ljudi. A nisu. To je potvrdila i građevinska inspekcija. Naime, nakon pregleda balkona utvrđeno je da je deka balkona armirana samo uz donji rub, a ne i gornji što je suprotno građevinskim propisima, piše Večernji list

- Zatražena je i kompletna gradilišna dokumentacija, na temelju koje će se provesti istraga i utvrditi činjenično stanje. Uz asistenciju MUP-a zatražili smo saslušanje direktora tvrtke Optima proizvodnja d.o.o koja je investitor - odgovorili su iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. I tu nastaje problem.

Kako neslužbeno doznajemo, direktor Optime Andrija Rašić koji je investitor, trebao se jučer javiti u policiju, ali nije došao. Gdje je, nitko ne zna. Još veći je problem što investitor nikada nije zatražio uporabnu dozvolu.

- Građevinsku dozvolu dobio je u studenome 2003. godine, ali od tada nikada nije podnio zahtjev za uporabnom dozvolom. Očito je da je i stanove ljudima prodao na prijevaru, rekao je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada. Žalosno!

Tako je na prijevaru prodao devet stanova raspoređenih na dva kata i potkrovlje i poslovni prostor u prizemlju. A nesreća koja se jučer dogodila mogla je proći puno gore. Što bi onda? Naime u građevinskoj dozvoli osim imena tvrtke Optima proizvodnje stoji i prezime obitelji Kuzmanović. Zemlja na kojoj je prije pet godina izgrađena zgrada njihova je djedovina za koju su dobili zamjenski stan na prvome katu.

Svim je stanarima zabranjeno do daljnjeg izlaziti na balkone. Tako će biti dok stručna tijela ne potvrde da su ostali balkoni sigurni za korištenje, poručili su iz ministarstva.-