RASPRAVA U STRANCI

Bačić: Nema nikakvog straha za sudbinu HDZ-a zbog Istanbulske konvencije

13.03.2018 u 13:42

Bionic
Reading

Nakon što je postalo jasno da nisu svi u HDZ-u za ratifikaciju Istanbulske konvencije, postavilo se i pitanje zajedništva u stranci. Ako se pita prvog čovjeka saborskih HDZ-ovaca Branka Bačića, nema straha za sudbinu stranke

'HDZ je ozbiljna i jaka stranka i ja se osobno ne bojim unutarstranačke rasprave, jer ona stranku čini demokratičnijom i jačom', poručio je predsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika Branko Bačić.

Iako, prema pisanju medija, za ratifikaciju Konvencije nisu zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić, europarlamentarka Ivana Maletić te saborski zastupnici Miro Kovač i Davor Ivo Stier. 'Svi su slobodni izražavati svoje viđenje. Nema nikakvog straha za sudbinu HDZ-a jer neki član Predsjedništva za sada ima drugačiji stav od mene, ili predsjednika Sabora ili predsjednika Vlade', kazao je Bačić.

Upitan postoji li bojazan da se nakon ratifikacije u HDZ-u stvore frakcije, Bačić je kazao da bi svakog od članova Predsjedništva trebalo upitati je li spreman osnovati frakciju, no šef HDZ-ovog kluba uvjeren je da u stranci nisu ksloni frakcijama.

  • +10
Branko Bačić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje hoće li HDZ-ovi zastupnici glasati po savijesti ili će se provesti stranačka stega, Bačić je kazao da će stav Kluba biti jasniji nakon današnje sjednice.