POSJET U MEDIJIMA

Argentinci o Grabar Kitarović: Hrvatska predsjednica provodi 'nogometnu diplomaciju'

13.03.2018 u 10:56

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak se sastala s argentinskim predsjednikom Mauricijem Macrijem, a tamošnji vodeći mediji uglavnom su kratko izvijestili o tom susretu

Vodeći argentinski list Clarin na internetu je objavio tek šturo priopćenje o sastanku, napisavši da je dvoje predsjednika razgovaralo o produbljivanju političke i gospodarske suradnje između dviju država, dok je u pisanom izdanju hrvatska predsjednica dobila tek fotovijest.

La Nacion piše da hrvatska predsjednica provodi 'nogometnu diplomaciju', spomenuvši da je Macriju poklonila dres hrvatske nogometne reprezentacije. Naglasili su i da se Argentinci nalaze u istoj skupini s Hrvatskom na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u nogometu koje će se održati u Rusiji. List piše i da je Macri ponudio Hrvatskoj da kupi argentinske radare.

Navodi se i da je hrvatska predsjednica dala podršku za sklapanje sporazuma između zemalja Mercosura (zajedničko tržište Južne Amerike) i Europske unije, za koji se Macri snažno zalaže. Ta potpora, koju je Grabar Kitarović dala kao predsjednica zemlje članice Europske unije, argentinskim je medijima bila najvažnija stavka sastanka.   

Kolinda Grabar Kitarović u Argentini Izvor: Licencirane fotografije / Autor: predsjednica.hr

El Cronista navodi da je hrvatska predsjednica pohvalila program reformi koje Macri poduzima za snažnije otvaranje argentinskoga gospodarstva, koje Hrvatska želi iskoristiti osobito u infrastrukturnim projektima.

Kolinda u Argentini Izvor: Licencirane fotografije / Autor: predsjednica.hr